Ulukışla İlçesinde Muhtarlarla bir araya gelen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “Bizlerin ve siz en yakın Çalışma Arkadaşlarımız olan Muhtarlarımızın görevi; Vatandaşlarımıza Devletimizin varlığını hissettirmektir. İmkânlarımız dâhilinde vatandaşlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını yerinde görüp dinleyerek, sıkıntılarını giderirsek bunun mutluluğunu yaşarız." dedi.



Devlet-Vatandaş buluşmaları kapsamında Ulukışla İlçesini ziyaret eden Vali Peynircioğlu’nu Bor Kaymakamı ve Ulukışla Kaymakam Vekili Abdullah Küçük, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Kurum Müdürleri, Ulukışla İlçesine bağlı Köy ve Mahalle Muhtarları ile Vatandaşlar karşıladı.
Gerçekleştirilen ziyarette Vali Peynircioğlu’na İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri ile Ulukışla İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti.
Ulukışla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda Bor Kaymakamı ve Ulukışla Kaymakam Vekili Abdullah Küçük ile Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu İlçe hakkında birer değerlendirme konuşması yaptı.
Toplantıda konuşan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise “Vatandaşlarımızın siz değerli Muhtarlarımıza aktardığı var olan sorunlarını paylaşarak çözümü konusunda neler yapılabileceği konusunda bu gün bir araya geldik.
Biz sizin yaşadığınız bölgedeki sorunlarla ilgili tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızdan son derece memnuniyet duyuyoruz. Bunun da İlimize, İlçelerimize, Mahallelerimize ve Köylerimize önemli artıları olduğunu düşünüyorum.
İnanıyorum ki eğer sorunları sıcağı sıcağına bize iletirseniz bizler sizleri ilgili birimlere yâda kurumlara yönlendirerek sorunları en kısa sürede çözebiliriz. Burada tüm muhtarlarımıza bize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber çalışarak iyi şeyleri ortaya koyacağız” dedi.
Ulukışla ilçesine bağlı bazı köylerdeki en önemli sorunlardan birisi olan eski elektrik şebekesinin yenilenmesi konusunda kararlar alındığının altını çizen Vali Peynircioğlu; “Köylere dönük hizmetlerin yapıldığı en önemli kurumlardan biri olan Niğde İl Özel İdaremiz ülke çapında en iyiler arasındadır.  Özel İdaremizin bu çıtayı düşürmeden daima yükselterek çalışacağına gönülden inanıyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasında pek çok olumlu faktör var. Bunların uyum içerisinde bir araya gelmesi bu güzel hizmetlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu olumlu faktörler, Muhtarlarımız, İl Özel İdaresi Personeli, İl Genel Meclis Başkanımız ve Üyeleri, Siyasilerimiz ve Milletvekillerimizin göstermiş olduğu iyi niyet ve çabalardır. Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bakınız, ilimize KÖYDES’ten bu yıl ödenek olarak iki dilim halinde yaklaşık 22 000 000 TL aktarılacak. Milletvekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’in bunda çok büyük katkıları var. Ben her ikisine de buradan hepiniz adına, hepimiz adına teşekkür ediyorum.
Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda KÖYDES ödeneklerinin büyük bir kısmı sıcak asfalt olarak kullanılmaya başlanacak. Biz Niğde olarak 2016 yılının Kasım ve Aralık aylarında çalışmalarımıza başladık. Gerekli ekipmanı kurduk. Bu yıl grup köy yollarımızdan başlayarak sıcak asfalt yapımına başlayacağız.” şeklinde konuştu.
Vali Peynircioğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlar altyapı, yol, içme suyu, elektrik, asayiş, sağlık, eğitim başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini dile getirdi.
Toplantıda Muhtarlara tek tek söz veren Vali Peynircioğlu, Muhtarların talep ve önerilerini toplantıda hazır bulunan ilgili Müdürlere ileterek çözümü konusunda talimat verdi.
Toplantının ardından Vali Peynircioğlu ve beraberindeki heyet Ulukışla Belediyesinde Başkan Ali Uğurlu’yu makamında ziyaret etti.
 
Editör: TE Bilişim