Niğdeli sosyal medya fenemoni  MC - Mustafa Ceylan'ın çektiği ve paylaştığı konu ulusal medya da yer aldı.  

Gümüştaş Madencilik, Ulukışla, Siyanür, Ulukışla Belediyesi'ni de içeren konularda bir çok haber yapmıştık. İlgili haberlerimizin linkleri de aşağıda. 

Madencilik tartışmasının ayakları eksik Makale: Madencilik tartışmasının ayakları eksik

Gümüştaş İddialara Cevap Verdi.  Tartışmaya birde böyle bakın Gümüştaş İddialara Cevap Verdi. Tartışmaya birde böyle bakın

Gündemde olan Gümüştaş Madencilikten Açıklama Gündemde olan Gümüştaş Madencilikten Açıklama

Ulukışla'da köylülerin maden ocağı isyanı Ulukışla'da köylülerin maden ocağı isyanı

Gümüştaş Madencilik tarafından Maden köyüne 400 kişilik sosyal tesis yapıldı Gümüştaş Madencilik tarafından Maden köyüne 400 kişilik sosyal tesis yapıldı

TV5.COM.TR'nin haberi  aynen aşağıda 

Siyanür skandalı ile Türkiye gündeminde yer işgal eden Gümüştaş Madencilik Ulukışla'nın AK Partili belediye başkanlığına hediye ettiği cenaze aracıyla yeniden gündeme geldi.

9c40af02-8f43-4ab7-a5e2-7b0c314f83a6

NE OLMUŞTU?

Niğde Ulukışla Tepeköy mevkiinde faaliyet gösteren Gümüştaş Madenciliğe ait tesisteki havuzdan sızan siyanürün köyün iç kesimlerine kadar ulaştığı ve bir tarlada biriktiği ortaya çıkmıştı. Altın madenciliğindeki siyanür tehlikesi Kaz Dağları’ndaki çalışmada gündeme gelirken, sessiz tehlike Niğde’de de baş göstermişti.

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Tepeköy Köyü'ne yakın maden faaliyeti yürüten Gümüştaş Madenciliğe ait siyanür havuzunda sızıntı olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu zehirli siyanür sızıntısının ise köy merkezine yakın bir tarlada ortaya çıktığı belirtilmişti. Sızıntının tespit edilmesinin ardından bölgeden alınan örneklerde yüksek seviyede siyanüre rastlandığı öğrenildi. Böylece halkın kansere yakalanma riskinin en yüksek seviyeye ulaştığı ortaya çıktı.

Mevcut şirket ve benzerlerinin bölgedeki çalışmalarıyla siyanür tehlikesi sürmekte midir, iddialar ve araştırmalar sonucunda onaylar nasıl verildi ve ayrıca Gümüştaş ve benzeri şirketler belediye hizmetine neden cenaze arabası hediye etti sorularını akıllara getirdi?

Gümüştaş Madencilik kimdir?

Ulukışla CHP Adayı Toker; Kurdukları bu harami düzene son vereceğiz Ulukışla CHP Adayı Toker; Kurdukları bu harami düzene son vereceğiz

1982 yılında kurulan Gümüştaş Madencilik, Türkiye'de özel sektör madenciliği arasında yer alırken 2005 yılından itibaren Necati Kurmel ile Aydın Doğan’ın ortaklığında faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Whatsapp Image 2024 02 02 At 15.13.16

Editör: Selim GÖKEL