Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ilköğretim ve lise öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenledi. Yarışmaya örnek olması amacıyla öğrenci velileri de dahil edildi. Ulukışla Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan, velilerden her akşam çocuklarıyla beraber yarım saat kitap okumalarını istediklerini belirterek; “Tüm öğrencilerimizin katıldığı bu okuma yarışmasına sizlerin de eksiksiz katılması bizleri çok memnun edecektir” diye konuştu.

 

“Veliler Okuyor Projesi” toplantısında bir konuşma yapan Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan, öğrencilere en büyük örneğin veliler olacağını vurgulayarak; “Velilerimizden televizyonları kapatarak çocuklarla birlikte sadece yarım saatlik kitap okumalarını istiyoruz. Bu birliktelik hem aile içi iletişimi güçlendirecek, hem de aileyi televizyon esaretinden kurtaracaktır” dedi.

 

“Aileler de sınava tabi tutulacak”

İstemeleri halinde ailelerin de öğrencilerle beraber okudukları kitaplardan sınavlara tutulacağını belirten Atılgan, “Sınav sonucunda dereceye giren öğrenci velilerimize ve çocuklarına da hediyeler sunacağız. Veliler arasında yapılacak olan seçme sınav sonuçları ilan edilmeyecek, her velinin dilekçesinde belirtmiş olduğu telefon numarasına SMS yolu ile bildirim yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Ulukışla ilçesinin SBS’de en başarılı ilçe olduğunu hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atılgan, bu başarının iki yıldır okullarda düzenlenen kitap okuma saatlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi. İlçedeki tüm okulların akıllı tahta ile donatıldığını belirten Atılgan, “Bütün projelerde olduğu gibi bu projede de adı geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve her zaman desteklerini yanımızda istediğimiz velilerimize teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı. 












Editör: TE Bilişim