Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ulukışla’yı ziyaret ederek seçmenlerden destek istedi. Yaklaşık 2000 kişiye seslenen Tekin, “Biz her şeyin yolsuzluğunu görmüştük, ama AKP’den bir şey beklemezdik. Camilerde bile yolsuzluk yapmışlar” diyerek iktidara sert bir üslupla yüklendi.
 
12 Haziran seçimlerine 11 gün kala siyasi partiler son kozlarını oynuyorlar. Dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Niğde Ulukışla’ya gelerek seçmenlerden destek istedi.
Uçakla Nevşehir’e gelen, arkasından Aksaray’da basın toplantısı yapan Tekin, karayolu ile Ulukışla Merkez Parkı’nda 2000 yakın vatandaşa seslenerek seçim programlarını ve iktidarın yolsuzluklarını halka aktardı.
Açık hava toplantısında ilk sözü alan CHP Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak “12 sonra AKP iktidarından kurtulacağız. Halkın iktidarını kuracağız. CHP’li Niğde rahat bir nefes alacak” dedi.
Niğde Milletvekili adaylarından Ömer Fethi Gürer’de kısa bir konuşma yaparak Ulukışla’nın unutulmuşluğuna CHP iktidarı döneminde son verileceğini ifade etti.
Kürsüye son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin çıktı. Ülke genelinde yürütülen seçim çalışmaları konusunda Ulukışlalıları bilgilendiren CHP’li Tekin, sert üslupla AKP iktidarına yüklendi. Tekin; “AKP bugün yolsuzluğun adresi olmuş. AKP bugün yandaşları doyuran parti konumuna geçmiş. Ben burada AKP’nin yolsuzluklarını anlatmaya kalksam 3 gün Ulukışla’da kalmam gerekir. Ama bildiğim şeyleri de anlatmaktan vazgeçmeyeceğim. İçinizden emekliler var. Ama emekliler Recep Bey’e göre yok. Çünkü milli gelirden pay verilmiyor. İçinizden çiftçiler var. Ama ürününüzü tarlaya ekemiyorsunuz! İçinizden işçiler var ama bugün devlette taşeron olarak çalışan 2.5 milyon insan var. Bu insanların ne sosyal bir güvencesi var ne de geleceğe ait umutları. İçinizde öğrenciler var. Ama bu ülkede sadece parasız eğitim istiyoruz diye pankart açan fakir öğrencilerimiz 14 aydır tutuklu. İçinizde memur, asker var! Ama Başbakan geldiğinde ayağı kalkmadığı için aylardır Recep Bey’in ifadesiyle ceza çeken, hapiste yatan insanlar var. Bu ülkede yoksul var, işçi var, halk var ama bu ülkede adalet yok! Bu ülkede gelir dağılımı eşitliği yok. Bu ülkede yoksulun, köylünün yanında birde yandaşlar var. Sürekli büyüyen, sürekli gelişen yandaşlar var. Soruyorum Ulukışlalılara içinizden kişi başı geliri 14 bin dolar olan var mı? Maalesef yok. Çünkü bu ülkede zenginleşen sadece yandaşlar. Bu ülkede rehaf içinde yaşayan yandaşlar. AKP’nin yoksullukları say say bitmez. İnanın Genel Başkanımız, Halkın İktidarının Başbakanı Kılıçdaroğlu bunları sürekli açıklıyor. Ama bizi en çok şaşırtan ne mi oldu? Bunu yapmaz demiştik, Allahtan korkuları var demiştik ama yanılmışız! AKP iktidarı camilerde bile yolsuzluk yapıyor. Ama size buradan söz veriyorum, halkın iktidarında CHP ile bunlara son vereceğiz. Halkın iktidarında bu yolsukluklara geçit vermeyeceğiz. Anadolu’da 60 aşkın ile gittim gördüğüm tek şey, halkın CHP’ye artarak büyüyen sevgisi, ilgisi… CHP çok değil 12 sonra tek başına iktidara geliyor. Başbakan bundan korkmuş olacak ki sürekli CHP’ye saldırıyor. Ama partimiz halkımız için dimdik ayakta kalmaya devam edecek. Siz varsanız CHP vardır, CHP varsa sizin için vardır” dedi
Daha sonra Bor seçim İrtibat Bürosuna giden Tekin ve partililer, son olarak Niğde Merkez’deki seçim irtibat bürolarını ziyaret ederek seçmenlerle sohbet etti.
 
Editör: TE Bilişim