Ulukışla Bağımsız Belediye Başkanı Hacı Avşar, belediye önündeki billboardlara ilan vererek, meclis üyelerinin Ulukışla’ya hizmeti engellendiğini iddia ederek, UTOKS Festivalinin meclis üyelerince ret edildiğinden gerçekleşmediğini ifade etti.

Haber : Gökhan ÖZBEK


Ulukışla’da sular durulmuyor! Geçtiğimiz yıl partisi CHP’den istifa eden Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, şimdide belediye meclis üyelerinden yana dertli.

Geçtiğimiz günlerde Ulukışla Belediyesi önündeki bilboarda ilan astıran Hacı Avşar, tüm dikkatleri üzerine çekti.

Avşar ilanda şu ifadeleri kullandı;

“HALKIMIZ VE KAMUOYUNA

9 yılı aşkındır Ulukışla Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Elimizdeki yetersiz olanakla en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Gelinen noktada 4 yıla yakın bir süre belediye meclis üyeleri hiçbir çalışmaya katılmadıkları gibi hizmetleri engellemek için hiçbir evrakı imzalamayarak Ulukışla halkına yapılan hizmeti engellemektedir. Verdikleri hiçbir ret oyunu gerekçeli açıklama yapmayarak sıkıntıya neden olmaktadır. Faaliyet raporlarımıza, belediyemize kazandırılacak hizmet araçları alımına, asfalt plenti şantiyesi kurulumuna, parseli yapılmış arsaların satışına, rüzgârgülü ile üretilecek elektrik üretimine, ret onay vermenin gerekçeli açıklanması ve alternatif bir çalışması ret oyu verilmektedir.

Son olarak 9 yıldır ciddi emek vererek, halkımızın takdirini ve beğenisini toplamış, olduğumuz, belediye bütçesinden para harcamadan Ulukışla Toroslar Kültür Sanat Festivali (UTOKS) yaparak, hem halkımızı mutlu günler yaşatmak, hem de ilçemizi ve belediyemizi tanıtmak ve de gereksinimi olan çocuklarımızı sünnet ettirerek, halkımıza hizmet vermekte olduğumuz10. Sunu yapacağımız festival yine belediye meclis üyeleri, meclis toplantısında 8 ret, 1 olur oy çokluğu ile Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivalinin yapılması reddedilmiştir. İkna girişişimlerimiz  sonuç vermediğinden üzülerek festival çalışmalarını iptal etmiş bulunuyoruz.

Bu nedenle halkımızdan özür dileyerek, bu bilgiyi sizlerle paylaşıyorum. Şu ana kadar bana verilen destekleriniz için tüm halkımıza teşekkür ediyorum!” yazdı.

Hacı Avşar’ın bu ilanından sonra gözler belediye meclis üyelerine çevrildi.

 

 

Editör: TE Bilişim