Unuttunuz galiba... Niğde'ye Tıp Fakültesi kurulucaktı...

 Borhaber.net olarak Tıp Fakültesi konusunu bir kaç kez yazdık... Eleştirilerimizi ilettik. Niğde Üniversitesi yönetimi  ile aramızın bozulması da zaten bu haberler üzerine başladı ve Akkaya ile devam etti.  Ardından Üniversite tarafından tam sayfa Akkaya üzerine yazdıklarımızdan dolayı Borhaber.net'i kınama ilanları, yayınımızı durdurma teşebbüsleri vs.
(ilgili haberler en altta)

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ailesi ve Niğde genelinin  Havaalanı istekleri sırasında Resmi Gazetede yayımlanarak, Niğde'de  yapılması planlanan Tıp Fakültesine,  Rektör Başkanlığındaki  Niğde Üniversitesi Senatosunun,  Niğde siyasetinin ve basınının da desteği ile alınarak kampanya tarzı ile Senato kararı alınması ve   Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi isminin   "Ömer Halisdemir Tıp Fakültesi" olarak değiştirilmesi ki   bu şekilde Tıp Fakültesi yapımının daha hızlanacağı üzerine düşüncelerimi   yazacaktım. Bunu etrafımdaki insanlarla da paylaşmıştım. Bu konuyu gündeme getiremedim... Malum, yine malum yönetim tarafından, yine    "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" ile suçlanabilirdim.   Zaten ardından da Niğde Üniversitenin adı değişimi teklif edildi  ve Niğdelilerin uçuşu  bir başka bahara kaldı. 

Asıl konumuza gelelim...

Aşağıda Aksaray ilinde son bir kaç gün içinde Aksaray Tıp Fakültesi ile ilgili çıkan haberlerden ve verilen demeçlerden alıntılar yaptık... 

Hem bilgi sahibi olun... Hem de fikir sahibi olun diye!... 


Buraya kadar Selim GÖKEL yorumladı... 

*****


Bugün Aksaray İçin Tarihi Bir Gün Daha

 

Aksaray tarihi günlerinden birisini yaşadı. Sağlık Bakanlığı Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi iş birliği çerçevesiyle imzalana Protokol ile Aksaray Tıp Fakültesi Kamu hastaneleri ortak kullanım protokolü imzalandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili -Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Vali Aykut Pekmez ve Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ile birlikte 7 Ekim 2015 tarihinde temeli atılan Aksaray Eğitim ve  Araştırma  Hastanesi inşaatında ve Aksaray Üniversitesi(ASÜ) bünyesinde Tıp Fakültesi Eğitim binalarında incelemelerde bulundu. 

Milletvekilleri ve Vali Aykut Pekmez'in, yapımı devam  “ Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastane İnşaatı ile  ilgili incelemeleri sırasında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut,  ve  İnşaat Mühendisleri,   inşaatın genel durumu ile ilgili bilgiler verdi.

 

 Sağlık Sorunlarına Eksiksiz Cevap Vereceğiz

 

  19 Mayıs 2017 tarihinde bitirilmesi öngörülen 400 yataklı  Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, yaptığı açıklamada,  " 300 dönüm arazi üzerine temelleri atılan hastanemizin inşası tamamlandığı zaman sağlık alanında yeni tıbbi  birimlerle birlikte Kardiyoloji biriminden, Cerrahi Tıp,   Çocuk Tıbbi birimlerine kadar Aksaraylı hemşerilerimizin tüm sağlık sorunlarına  eksiksiz cevap verecek bir hastaneye kavuşmuş olacağız. Hastanemizin inşaatı devam ederken uzun uğraşlarımız sonunda Aksaray Tıp Fakültesi kurulma kararı da çıktı. Gerek Eğitim ve Araştırma Hastanemiz gerekse kararı alınan  ve en kısa zamanda hayata geçirilecek olan Tıp Fakültemiz ile Aksaray'ın ve Bölge halkının tüm sağlık sorunlarına cevap verebilecek şekilde çalışmaları buna uygun yürütüyoruz" dedi.

 

Bugün Aksaray İçin Tarihi Bir Güne Tanıklık Ediyoruz

 

Milletvekili Mustafa Serdengeçti  ise, " Allah'a hamd olsun ki Aksaray'ımız için tarihi bir gün yaşıyoruz.  Aksaray'da hastanelerimizin Sağlık Bakanlığı, Valilik ve Aksaray Üniversitesi ile yapılan protokol ile Tıp Fakültesi bünyesinde ortak kullanım alanına alınması büyük bir gelişme. Hastanemiz tamamlandığı zaman bölge ve çevre iller ile rekabet edebilecek bir düzeye gelecek. Tıp Fakültesi hayalimiz gerçek oldu. Üniversitemiz Tıp Fakültesinin kurulum aşamasında hazırlıklarını tamamladı.  Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültemiz hayata geçecek. Bizler bu hayalin gerçek olması için çok çalıştık ve bu gün bu hayalin gerçekleşmesinin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Devletimizin bu denli büyük yatırımları  ile  Aksaray   bölgede sağlık merkezi olma yolunda önemli bir adım atacak. Aksaray'da  yaşayanlarla beraber, çevre il ve ilçelerde yaşayan insanlar da buraya gelerek inşallah sağlıklarına kavuşacaklar. Bizler birlik beraberlik içerisinde Aksaray'a daha güzel hizmetler getirebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun  diye konuştu.

 

Sağlık Alanında Önemli Mesafeler Kat Ettik

 

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, " Hükümetimizin sağlık alanında ki reformlarından birisi de Aksaray'da yükseliyor. 400 yataklı hastanemiz ile birlikte fiziki şartları daha modern bir hastaneye kavuşacağız. Yine üniversitemiz ile imzaladığımız protokol çerçevesinde  hayata geçecek olan Tıp Fakültemiz ile sağlık alanında daha güzel hizmetler verebileceğimiz  büyük bir yatırımın içerisindeyiz. Aksaray sağlık alanında önemli bir mesafe kat etmiştir" dedi. 

 

Asü 'Den Tıp Fakültesi Atılımı 

 

Daha sonra Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Binalarında incelemelerde bulunmak üzere ASÜ' ye geçen heyet burada ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin tarafından karşılandı.

 Tıp Fakültesi atılımına devam eden ASÜ Dersliklerinde incelemelerde bulunan heyet  Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin'den Tıp Fakültesi çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin verdiği bilgiler doğrultusunda, " ASÜ Tıp Fakültesi için fiziki olarak hazırız. Valiliğimiz, Kamu Hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı ile Üniversite olarak  kamu alanlarının ortak kullanım protokolünü imzaladık. Böylelikle Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmalarımızda bir adım daha atmış olduk. ASÜ olarak  bünyemize Öğretim Üyesi, personel ve öğrenci   alımına başlayacağız. Aksaray hızlı bir şekilde Tıp Fakültesine kavuşmak için büyük adımlar atmaya devam ediyor.Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu

İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN


Borhaber.net'in bir paragrafından kopartılan fırtına
Ne var bunda? 
Niğde Gazetelerinde tam sayfa Borhaber.net'i kınama ilanı
Niğde'deki kokunun kaynağı ve çözümü

 

Editör: TE Bilişim