Okuma önemi paha biçilemez bir deneyimdir. Ben elime ne geçerse okurum. Her konuda bilgi edinmeyi çok severim ve kesinlikle geleceğimde bunların faydasını göreceğime inanırım.
 
          Her konuda kitaplar vardır. Fantastik,macera,korku,tarih,okumayı eylem gibi gören benim yaşlarımdaki bir öğrenciyi ilgi duyduğu kitap türü  kendisine çekecek ve dünyasına dahil edecektir.Ve ilerde okumayı eyleme (yazıya) dönüştürmek isteyen arkadaşlarıma sesleniyorum; bu yolda ilk adım düzenli kitap okumayla başlar. Ben bunları birçok yazar amcalarımdan ve ablalarımdan araştırarak öğrendim. Uygulamaya gayret ediyorum.
 
           Boş zamanınızda bilgisayara girmeyip de  bir dünyanın içine dalmak istiyorsanız hemen elinize bir kitap alıp okumaya başlamalısınız. Kitap okumak serüvenli bir iştir.  Ben buna inanıyorum. Kitaplarda anlatılan dünyanın içine girmek zor değildir o dünyayı yaşamaya başladığınızda geri çıkmak da kolay değildir. Derslerden veya ödevlerden zaman kaldıkça ben o dünyanın içine girmek ve teker, teker o maceraları yaşamak isterim bir bilim kurgu kitabı okuyorsam kendimi 2150 yıllarında, bir tarih kitabı okuyorsam milattan öncesine kadar giderim gerçekten bunu yapmak zor değil 45 dakika bile yeter.
 
        Bir kitabı  kaç sayfa okuduğunuz değil içindeki dünyayı okumaktır asıl mesele.Ayrıca kitap okumayı küçümsemeyin kısa bir zaman diliminde dünyayı devri alem etmek ten tutunda,İpek Ongun´un eğitici ve öğretici kitaplarından veya bir Türk klasiği Yalnız Efe den yeni bilgiler  alabilirsiniz. Onlardan ders çıkarıp hayatınızın her karesinde kullanabilirsiniz tabi ki sadece sizi bu kitaplar eğitmez Savaş ve Barıştan tutunda Robin Hood´a Stephen King´in korku dolu romanlarına kadar her tür kitabı okuyabilirsiniz. Bir gözünüzü açtığınız anda harikalarla dolu bir diyara yada bir balonun üstünde dünya turuna çıkabilirsiniz karar sizin!
 
          Hangi kitap ilginizi çekiyorsa veya sizi dünyasına davet ediyorsa onu elinize alın ve hemen okumaya başlayın.Unutmayın kitap okumaya yani bir dünyayı keşfe çıkmak için herkesin zamanı vardır. Asla unutmayalım  kitaplar yazılardan ibaret değildir. Bir kitapta her satırın bir ruhu veya anlatmak istediği bir duygu vardır ve sakın ola bir kitabı sadece okumak için okumayın bu hem kendinize, hem kitaba hem de kitabı yazan yazara saygısızlık olur. Unutmayın kitap okumak serüvene çıkmak,yeni bir dünyayı tanımak gibi heyecan yaratan bir eylemdir.
 
         Bu yazı eğer size bir şey ifade ettiyse hemen ilginizi çeken bir kitap bulun ve okumaya başlayın.Sözüm öncelikle çocuklarına “kitap oku” diyen anne babalaradır.Elinize bir kitap alın sayfaları çevirip okuma eylemine katılın.Katılın ki biz çocuklarınız sizi örnek alsın.
 
        İyi eylemler hoşça kalın, kitapla kalın!