Yaşamımıza Sınavları koyanlar bizi kobay olarak kullanıyor!
 
Biz öğrenciler hayatın her karesinde sınavla yüz göz oluyoruz ya da olmaya mecbur bırakılıyoruz. Bari doğru düzgün bırakılsak! Bu yıl biz SBS öğrencileri kobay olarak kullanıldık. Ben 7. sınava geçmiş bir öğrenci olarak kendimi bir kobay gibi hissediyorum. Biz sınava girdik sınavın sonucu beklerken bakıyoruz bizden sonrakiler başka bir sınavla orta öğretime geçecekler. Peki, sormak gerekiyor 3’lü sınav sisteminde yanlışlıklar var ki tekli sınava geçiliyor. Biz neden geçmiyoruz? Neden hem 7. sınıfta hem de 8. sınıfta sınava tabi tutuluyoruz belli değil. Bence belli olan öğrencilerin yarış atı gibi oradan oraya koşturulması.
 
         Artık oyuncak olmuş sınavlar OKS değiştirildi SBS oldu. SBS yi kaldırdık yeniden OKS yaptık. Yetkili ve etkili büyüklerime soruyorum bu hep böyle mi devam edecek?
 
          Tabi ki “hayır” diyecekler. “Size en uygun eleme yöntemlerini araştırıyoruz”, “sistem ne olursa olsun sen bir fazla doğru cevap ver, RAKİBİNİ geç” diyecekler. Yıllardır dediklerini allayıp pullayıp yeniden söyleyecekler.
 
          Bu sınavlar bazılarına çok kolay olmuş meğer! Haberlerde sınavlarla ilgili yüzlerce “kopya, yardım, cevapların sızdırılması” iddiaları bir birini kovalarken bizden SBS değiştirildi yeni sistem için odaklanın deniliyor.
 
           Gel de odaklan motive ol! Bu sınavda hangi yanlışlıklar olacak?
 
           Evet, bir başka eğitim mümkün o eğitimi biz kuracağız. Geleceğimizi bu sınavlı sisteme bırakırsak geleceğin geleceksizlik olduğunu bilmeliyiz. Ülkemizin geleceğine güvenle bakmak isteniyorsa, ülkemizin gerçekten eğitimli ülke olmasını istiyorlarsa bunu ilk önce sınav sistemlerini ortadan kaldırmakla başlanması gerekir. İlk Öğretimden Üniversiteye, üniversiteden iş bulma sınavlarına yaşamımızdaki sınav aldatmacalarına derhal son verilmeli, bizlerin ilgi ve yeteneklerine göre seçmeler yapılacak bir sisteme derhal geçilmelidir.
 
           Unutmayalım; Hepimiz birinciyiz hiç kimse ikinci değil! Hoşça kalın