Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Çamardı’da banka promosyonun peşini bırakmıyor.
İlimiz Çamardı İlçesinde bu güne kadar promosyon antlaşması yapılmadığı ve eğitim çalışanlarının promosyon alamadığı bilgisi üzerine Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi iki kez Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Hacı ERDOĞAN ile görüşme yapmış ve Çamardı İlçemizde eğitim hizmet kolunda çalışanlar adına bu güne kadar yapılmayan promosyon antlaşmasının yapılmasını ve eğitim çalışanlarının hakkı olan promosyonları almasını talep etmişti.
 
Ancak bu taleplerimize ve tüm ısrarlarımıza rağmen bu güne kadar somut bir adım atılmamış ve promosyon ihalesi ile ilgili herhangi bir çalışma başlatılmamıştır.
 
 "Çalışanların maaşları dolayısıyla elde edilecek gelir, çalışanların hakkıdır. Sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak da bu promosyonlar çalışanlara ödenmelidir" ilkesinden yola çıkan Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ ve Şube Mevzuat Sekreteri Abdülkerim HAZIR, Çamardı Kaymakamı Sayın Mehmet Fevzi DÖNMEZ'i makamında ziyaret ederek konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşarak taleplerini ilettiler.
 
Görüşmede; "Banka promosyonu çalışanların hakkıdır. Konu ile ilgili yasal olarak kurulacak komisyon marifetiyle bankalara teklif mektupları verilmeli ve bankaların teklifleri yine komisyon huzurunda açılarak değerlendirilmelidir" diyen UĞRAŞ, "Ancak bu güne kadar sendika olarak yaptığımız girişimlere rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü somut bir adım atmamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak Çamardı İlçemizde görev yapan eğitim çalışanları promosyonlarını alana kadar Türk Eğitim-Sen olarak gereken her türlü girişimde bulunacağız. En son çare olarak bu durumu gerekirse yargıya kadar götüreceğiz"dedi.
 
Çamardı Kaymakamı Sayın Mehmet Fevzi DÖNMEZ'e gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden UĞRAŞ, "Zaten kıt-kanaat geçinen kamu çalışanlarının hakları için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini" belirtti.


Editör: TE Bilişim