Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan jandarma astsubay başçavuş Nurettin Öztürk’ün kısa bir süre önce Niğde’den tayini çıktığı öğrenildi. Başçavuş Öztürk’ün şehit haberi tüm yurtta olduğu gibi Niğde’yi de yasa boğdu.



Niğde’nin Çamardı İlçesinde 3 yıl görev yapan Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk Arama Kurtarma Timi'nde görevliydi. Demirkazık’ta yapılan bir çok dağcı kurtarma operasyonunda yer alan Şehit Başçavuş Öztürk, yöre halkı tarafından da sevilen bir kişiydi. Öztürk’ün şehit haberi Niğde’de bulunan arkadaşlarını da yasa boğdu.



Şehit Öztürk’ün Niğdeli yüzlerce arkadaşı üzüntüsünü dile getirdi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu başsağlığı mesajı yayınladı. Kavaklıoğlu mesajında: “Kağızman ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'e Cenâb-ı Allah'tan rahmet; ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Aslen Kırıkkaleli olan ve Erzurum Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli olan ancak geçici görevle Kars'ın Kağızman ilçesindeki Paslı Karakolu'nda bulunan kahraman askerimiz kısa süre öncesine kadar İlimizde Çamardı ilçesinde Jandarma Astsubay Başçavuş olarak İlçe Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Timi'nde görevliydi ve görevi boyunca gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla bilinmekteydi. Mekanı cennet olsun. Vatan müdafaası için canını feda ederek berat fermanını alan ve şehadet şerbeti içen kahraman askerlerimizin kanı yerde kalmayacak ve terörist saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Resulullah (SAV) buyurdular ki: "Şehidin ölüm (darbesinden) duyduğu ızdırab sizden birinin çimdikten duyduğu ızdırap kadardır." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim