Niğde'nin Çamardı ilçesi Aladağlar Alaca mevkisinde tırmanış yapan dağcı gruptan bir dağcı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Vefat eden Gaziantep'li Ethem Durukan'ın hemen önce çektirdiği Niğde Gazozlu ve el yazılı tişörtü ile çektirdiği fotoğraf dikkat çekiyordu. 


Alınan bilgilere göre, Adana'dan Niğde'ye gelerek 4 arkadaşıyla birlikte Demirkazık Dağı'na tırmanış yapan 55 yaşındaki Ethem Durukan, yaklaşık 3 bin 500 metre yükseklikteki Alaca mevkisinde kalp krizi geçirdiğie ve arkadaşlarının yaptığı tüm müdahalelere rağmen Durukan, burada hayatını kaybetti.


Niğde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Mustafa Özpoyraz ve jandarma ekipleri ölen dağcı ve arkadaşlarına ulaşmak için çalışma başlattı. Saat 16.30 sıralarında Hava Kuvvetleri 5. Anajet Üstü Komtanlığına bağlı Melek Arama Kurtarma Ekipleri İncirlik’ten havalanan helikopter ile Demirkazık Dağevine indi. Mustafa Özpoyraz’ı alan helikopter Dağcı Durukan’ın cesedini bulunduğu yerden alarak saat 20.00 sıralarında Demirkazık Dağevine indirdi. Durukan’ın cesedi otopsi için Çamardı Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Dağda bulunan 67 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Zirvede Kalp Krizi Geçiren Dağcı Toprağa Verildi

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan ve 3 bin 500 rakımlı Alaca Mevkii'nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 55 Yaşındaki Ethem Durukan'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Adana'dan dağcı grubuyla 3 bin 588 metre rakımlı Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçen evli ve 2 çocuk babası dağcı Ethem Durukan, 3 bin 500 metredeki Alaca Mevkii'nde dinlenmeye geçtikleri sırada, "Kendimi iyi hissetmiyorum" dedikten sonra yere yığıldı. Dağcı grubunda bulunan 3 doktorun tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybeden Durukan'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Merkezi'nde yapılan otopsinin ardından memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne bağlı Telli Köyü'ne getirildi. Durukan'ın cenazesi Adana Temsa'da çalışan eski mesai arkadaşları ile dağcı arkadaşlarının kıldığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü'nün 2 yıldır fahri üyesi olan Durukan, sayısız doğa yürüyüşüne katıldığı, Demirkazık'a 3'üncü kez çıktığı öğrenildi. Durukan'ın bir doğa gezisi sırasında elinde Niğde Gazozu ile  çekilen fotoğrafında üzerine giydiği tişörtte 'Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa' yazısı dikkat çekti. 
Niğde 









Editör: TE Bilişim