31 Ekim - 4 Kasım tarihlerinde 4 gün  boyunca   AKM'de  Niğde'nin  kültürünü Ankara  platformunda tanıtmak için yapılacak olan "Niğde Günleri 3" etkinliği kapsamında, Çamardı Öğretmenevinde Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu başkanlığında toplantı düzenlendi.

 

Toplantıya  Çamardı  Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İlçe Emniyet Amiri Bülent Kaya ve  diğer kurum amirleri ile Çamardı ilçesine bağlı  Belde Belediye başkanları ve temsilcileri, köy muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

 

Çamardı İlçesinin en iyi şekilde tanıtılması için beyin fırtınası yapılarak çok sayıda fikirler üretildi.

Niğde Günleri 3 tanıtım organizasyonunda Çamardı ilçesinin en önemli turizm kaynağı olan Dağ sporunun tanıtımının en iyi şekilde yapılarak turizmi burada canlandırmanın en önemli konu olduğu konusunda fikir birliği yapıldı. Çamardı’nın yayla kültürünün de tanıtılacağı Niğde Günleri 3 organizasyonunda yörenin yerli üretimi olan Elma, kiraz, ceviz, salatalık, fasulye gibi ürünlerin tanıtımının yapılması kararlaştırıldı.


Çamardı ile özdeşleşen tulum tatlısı ve dondurmanın Türkiye'de adından söz ettirdiği birçok şehirde Çamardılı tatlıcıların tatlılarının rağbet gördüğüne dikkat çekilerek bu ürünlerin Türkiye geneline tanıtılabilmesi için iyi bir fırsat olduğundan yola çıkılarak Çamardı ilçesinin en iyi tanıtılması için birlik beraberlik içinde olunması kararı alındı. Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada; “Çamardı Niğde’nin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. AKM’de yapılacak olan bu tanıtım organizasyonu ile ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağımıza ve ulusal medyada Çamardı’nın doğasını, turizmini ve yerli ürünlerini en güzel şekilde işleneceğine inancımız tamdır” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim