CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin sorunlarını Meclise taşımaya devam ediyor. TBMM’de konuşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çamardı ilçesinde içme suyu sorunu yaşayan köylerin durumlarını gündeme taşıdı.

Yelatan Köyü içme suyu ile Çardacık, Burç, Celaller, Bekçili, Mahmatlı İçme suyu projesini sorguladı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“Niğde İli Çamardı İlçesi Yelatan Köyü içme suyu irsaliye hattı ihalesi iptal oldu. Çıngıldak mevkiindeki cazibesiyle Yelatan köyüne gelmesi olası su boşa akıp gidiyor. Yelatan Köyü ise susuz. Yelatan halkı "İçme suyu için söz verildi, yapılmadı." diyor. Bir an önce içme suyu köye getirilsin istiyorlar. Ayrıca, Çamardı ilçesinde Totari su kaynağından içme suyu olarak Çardacık, Burç, Celaller, Bekçili, Mahmatlı köylerine de su getirileceği söylense de bu proje de hâlâ uygulanmamaktadır. Köylerde özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı artmaktadır. Çamardı su kaynakları zenginken köylerin içme suyu sorunu yaşaması anlaşılabilir değildir. Sondajla elde edilen sular maliyetli ve içilmesi sorunlu sulardır. Bölgede içilebilir sular boşa akmaktadır. Yelatan köyü gibi, suyun cazibesiyle köye ulaşması olası yerde dahi sorun giderilmemiştir. Yelatan susuzdur. 


Ayrıca, Çamardı bölgesinde elma ürünü değer bulmadığı için üretici perişandır. Bademdere ve Yelatan'da 10 kuruştan elmayı satamadıklarını belirtmektedirler”.
 
GÜRER HAFTA SONU ÇAMARDI’DA İDİ.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer pazar Günü Yelatan Köyünde vatandaşlarla buluştu, sorunlarını dinledi. CHP Çamardı İlçe Başkanı Mahmut Kurşun ile  köye giden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e köy halkı içme suyu sorunlarını anlattı. “Abdest almaya da içmeye de su bulamıyoruz. Bizim sorunumuzu gündeme taşıyın” talebinde bulundular. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köy halkının talebini Meclise taşıyacağını ifade etti. Köyde elma üreticileri de mağduriyetlerini dile getirdiler ve sorunlarının çözümünü istediler. Üç ayrı kahvede vatandaşlarla söyleşen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarımda üreticilere sahip çıkmayan bir Tarım Bakanlığının olduğunu söyledi ve bu konularda Meclis araştırması ve soru önergeleri verdiğini ifade etti. Gürer içme suyu sorununu Meclise taşıyacağını da belirtti ve sözünü tutarak sorunu meclise taşıdı. Ayrıca konuyla ilgili Bakana yazılı soru önergesi de verdi.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köy sorunlarının bundan sonra da takipçisi olacağını ifade etti.




 
Editör: TE Bilişim