Son iki yılda Seviye Belirleme Sınavlarında üstün başarı yakalayan Çamardı, bu yıl da başarı çıtasını daha da yükseltmek istiyor. Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, amaçlarının ilçedeki eğitim seviyesini yükseltmek ve sınavlarda başarılı olan öğrencilerin sayısını artırmak olduğunu söyledi.
İlçenin bütün okullarının akıllı tahta ile donatıldığını vurgulayan Kaymakam Dönmez, Çamardı’nda Başarıyı Artırma Projesi çerçevesinde çalışmalarının ara vermeden sürdürüldüğünü belirtti.
Başarıyı Artırma Projesi kapsamında okul gezileri yapan Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan ve Şube Müdürü Musa Dalkılıç, köy köy gezilerine devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde ilçenin en uzak köylerinden biri olan Üskül Yeniköy’e giden proje ekibi halkla, öğretmen ve öğrencilerle görüştü.
SBS’ye girecek öğrencilerle görüşen Kaymakam Dönmez, sınıfları tek tek gezerek öğrencileri bilgilendirdi. Köy kahvesinde halkla da görüşen Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, “İki yıldır Çamardı ilçesi SBS’de oldukça başarılı oluyor. İlçeler arasında birinci olarak Fen ve Anadolu Liselerine öğrenci gönderen ilçemizdeki bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Bu başarıda veli, öğretmen ve öğrencilerimizin büyük payı var. Bu başarıyı daha üst seviyelere taşımalıyız” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan da, proje kapsamında ilk olarak, ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler için kurs açtıklarını, velilerin eğitime desteğini sağlandığını, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek, buna bağlı olarak başarı düzeyinin arttırması amacıyla gerekli psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin verildiğini söyledi.





Editör: TE Bilişim