Bor Zafer İlkokulu Dink Mahallesinde Bor ilçesinin Cumhuriyet döneminde önemli eğitim kurumlarındandı. 

Okul Bor tarihi dokusunu cepheden gören ve eğitim yapısı ile de ilgi bulan bir konumu vardı.
Muhittin Çeşit Müdür olduğu dönemde Zafer İlkokulu öğrencisi idik.

İlk Öğretmenimiz Kaymakam eşi idi. Giyimi kuşamı saç yapısı ile dahi dikkat çeken bir öğretmendi. Birinci sınıfı geçtik Kaymakam tayin oldu. Eşi de gidince öğretmenimiz Ahmet Şenol geldi ve onunla ilkokulu bitirdik.

Çok çok değerli bir öğretmendi. Ortaokulda iken vefatını duyunca ağlamıştım.

Okul anılarımız kitap olacak kadar çoktu. Bir bölümünü BOR ŞEHRİ kitabımda yazdım.  Okulun ilk yapısı L salonlu idi. Yerler tahta olduğundan mazotla silinirdi. Pazartesi sabah okulda tören anında özellikle 1.sınıf öğrenci velileri okul bahçesi dışında tören boyunca beklerdi. Okulun yanından Değirmen suyu akardı. Arka Bahçede iki bölümlü yer ise süt tozu ile yağlı simit dağıtılan bölümlerdi. Okulumuz her bayram ve etkinlikte öncü okullardandı. Balolar, etkinliklerle gözde bir okuldu. Okulumuzun yapısı sonradan değişti. Binada yenilendi. Fahri Kirt açılması ile sınıfları azaldı.
Zafer ilkokulu Halen Okul Müdürü Aydın Şimşek, Başarılı bir yönetici, Okulda bugune kadar görev yapanlarında çabası ile okulun eğitimdeki düzeyi, okulla olan bağ ve ilişkilerdeki sıcaklık hiç değişmeden günümüze erdi.

Okul Müdürü Aydın Şimşek yanı sıra sınıf öğretmenleri  Fadime Düzen     Fatma Börekçi, Hacı Ayhan, Özge Arslan, Turgut Tokkuz ve Yardımcı personel  Neslihan Karakaya görev yapıyorlar.
Aydın Şimşek tecrübesini ve yıllara dayalı birikimini okulun başarısına yansıtmak için yoğun çaba ve çalışmalar da bulunuyor. Öğretmen arkadaşları ile okulun dünden gelen konumunu geleceğe taşıma çabalarına devam ediyorlar.
Zafer ilkokuluna kimi zaman uğradığımda dünde kalan anılarım gözümde canlanıp duygu yoğunluğu yaşarım. Bu kere www.borzafer.k12.tr internet sitesinde okul sayfasına girdim.  1967-68 mezunları içinde adımı gördüm. Okul tüm mezunları sitede yer alıyordu.O arada okulda görev yapan öğretmenleri anımsadım .Yıllar ne kadar çabuk tükenmiş Okulun bir dönem öğrencileri sonra öğretmeni dahi olmuşlar.İşte Zafer ilkokulunda öğretmenlik yapan değerlerimiz.

Nihat Tuğrul,Mahir Yazgan,Mehmet Tümen,Rıza Saydam,Ayhan Opsar,Mustafa Saraoğlu,İrfan Kirazcı,Hasan Ekmen,Ahmet Şenol,Armağan Köse,Fatma Nevin Nalçakan,Gülten Bahar,Şenay Yücedağ,Şükran Meydan,Sevim Turhal,Sevgi Mengi,Necla Eren,Halis Kasman,Zahide Akkuş,Nezahat Kasman,Hafize Süslü,Necla Yüksel,Nihal Dede,Cavit Keçeci,Vahide Etkar,Atilla Esenli,Fatma Çakmak,Süphiye Giray,Aydın Akalın         ,Sevim Akalın,Hatice Konkur       ,Nuran Güreser,Nazlı Koçaklı,Hüseyin Koçaklı,Ahmet Doğu,Ayten Doğu,Osman Erdoğan,Nu rettin Kara,Jale Yılmaz,Esen İlk,Leman Şağban,Ferhat Arıkan,Aynur Yazgan,Nermin Sürme,Ali Karagözoğlu         ,Azize Karagözoğlu,Bekir Sıtkı Güreser,Süheyla Yalvaç,Beyhan Şimşek,Gülten Şafak,Gülhan Çelik,Yaşar Kılınç,Hatice Ircı,İsmail Gökmen,Hamit Börekçi,Emel Arıkan,Ekrem Soylu,Mahmut Demirbilek,Mahmut Taş,Letice Günkan,Hazım Tunçbilekli,Mustafa Güven,Aliye Türkben,Nurullah Cavaş,Aysel Güven,Emine Tunçbilekli,Ali Tecimer,Mehmet Çapar,Nuran Imırgı,Hayriye Çörekçi,Abdulkadir Altınsoy,Münire Özat,Nuray Altuntecim,Nurten Koral,Güzide Köklü,Zühal Gümüştaş,Çetin Daya,Ömer Ersöz,Nazife Yazar,Aynur Ataman,Fatma Konan,Aliye Çelebi.

 Zafer ilkokulu sitesinde okul ile ilgili etkinlikler, mezunlar, öğretmenler ile dündeki anılarımı yaşadım. Emek veren başta okul müdürü Aydın Şimşek olmak üzere tüm okul eğitimcilerine başarılar diliyorum.