Haber-Yorum: Selim GÖKEL

 Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, Niğde’ye geldi. Niğde için büyük projelerin sözünü verdi. Üstelik düşünüyoruz, değerlendirelim demeden net şekilde sıraladı ve “Niğde’ye bunlar yapılacak” dedi

HANGİ BÜYÜK PROJELERİN SÖZÜ VERİLDİ

Bunlar dediği;  Yılan hikayesine dönen Havaalanı… Daha önce büyük çabalar sarf edilen ancak tam unutulduğu sırada gündeme tekrar getirilen ve sözü verilen Tıp Fakültesi..  Türkiye’de 2. si Niğde’de yapılacak  olan Enerji İhtisas Bölgesi.   bu enerji ihtisas bölgesi haberlerinin çıkmasının ardından, Niğde İl Özel İdareye yatırım için onlarca firma ön başvuru yaptı. Yine, Niğde, Bor ve Ulukışla’yı  kapsayacak olan üstelik Niğde ve Bor bölümü 3 yıl gibi kısa bir sürede hizmete konulacak olan Hızlı Tren projesi. Bu Hızlı Trenin kent ekonomisine katkısı Havaalanlarından daha fazla olduğunu araştırmalar söylüyor.  Güneyde tamamlanmış bir otoban ve ardından kuzeyde de Ankara- Niğde otobanı…yurtlar vs.

Bunlar Niğde için çok önemli projeler, hatta bir zamanlar hayal deniliyordu. Niğde’nin ufkunu, önünü  açacak projeler.

HANGİ BÜYÜK PROJELERİN SÖZÜ VERİLMEDİ

Sayın Başbakan bu projeleri söz vermeden önce Niğde için yapılması istenen birkaç büyük proje daha vardı.

Bunlar da; Ecemiş Suyu…  Bor Hayvancılık Besi ve Biyogaz Enerji Bölgesi… Sözleri verilmeyen bu iki büyük proje kaldı.

Ecemiş Suyu ile ilgili daha önce Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile konuştuğumda (anladığım kadarı ile) şöyle diyordu. “ Su konusu artık yerellikten çıktı. Ulusal bir konu. Petrol kadar önemli ve hükümetimiz su kaynaklarını, su projelerini bölgesel, yerel bir konu olarak değil. Ulusal bir konu olarak ilgileniyor ona göre gerekli çalışmalar yapılıyor” (yani bir nevi yerel siyaseti de aşıyor)” demeye getirmişti.

Bir diğer sözü edilmeyen proje ise; Bor  Hayvancılık Besi ve Biyogaz Enerji Bölgesi.. Bu konuda Bor’da toplantılar yapıldı. Biliyorum projesi de İl Özel İdare tarafından hazırlandı. Hayvancılık ve Tarım Bakanı Niğde’ye geldiğinde kendisine iletildi ama henüz sonuç alınamadı. Bazı özel firmaların buraya yatırım konusunda  çalışmalara bile başladılar. Ama unutuldu...

Seçimden sonra, yeni dönemde Niğde Milletvekillerinin önünde bu iki konu var.

Nitekim, Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen Bor ilçesindeki seçim konuşmasında; Ecemiş suyundan bahsetti, içme suyu ve suluma amaçlı olarak, Misli Ovasından, Bor Emen Ovasına, Altunhisar Ovalarına kadar sulama projeleri yapacaklarını söyledi ve “Niğde Anadolu’nun Çukurovası olacak” demişti.

Yapılamayan projeler, gerçekleştirilemeyen sözler deyince aklıma bir konu daha geldi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Niğde’ye gelecek. Geliş sebebi, Niğde Üniversitesi TOBB İletişim Fakültesinin temelini atacak. TOBB Niğde’de İletişim Fakültesi yapılmasına büyük destek veriyor. Hisarcıklıoğlu bundan yaklaşık 1 yıl önce Niğde’ye gelmişti. Kendisine Niğde Üniversitesi’nde doktora verildi, Niğde Belediyesi’nde fahri hemşerilik beratı verildi. Bor'da da söğürme ikram edildiVideo görüntüsü aşağıda…

HİSARCIKLIOĞLU NELERİN SÖZÜNÜ VERDİ

Bor Ticaret Odası ziyaretinde, TOBB Yüksek Kurul Üyesi ve aynı zamanda şuan Ak Parti’den aday olan  Erdoğan Özegen aracılığı ile Bor Ticaret Binası yapımı konusunda destek istenmiş ve Hisarcıklıoğlu da bir kısmını Bor Ticaret Odası’nın katkı vermesi ile Bor’a Ticaret Odası binası yaptırılacağının sözünü vermişti.

Bor Belediye Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise, yaptığı konuşmada, Bor Organize Sanayi’nin ara elaman ihtiyacını karşılamak için bir Endüstri Meslek Lisesi sözü istedi.

HİSARCIKLIOĞLU HANGİ SÖZLERİNİ UNUTTU

Hisarcıklıoğlu Ticaret Odasına tamam dedi, söz verdi ama henüz bir gelişme yok. Endüstri Meslek Lisesi için ilçelere sıra gelirse ilk olarak Bor İlçesine yaptıracağını söylemişti… O konuda da bir gelişme yok.

Pazartesi günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Niğde için önemli bir üniversite bölümü temelini atacak.

Acaba, unutulan Bor Ticaret Odası binası ve Endüstri Meslek Lisesi binası konusu Hisarcıklıoğlu’na hatırlatılacak mı?

Takip edeceğiz…

 

 *“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” sözünün açıklaması; İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır" ve "Unutkanlık insan halidir" anlamında kullanılan bir söz.

Editör: TE Bilişim