Niğde'de günlük yayın yapan yerel gazeteler bugün birlik ve beraberlik içerisinde tek ağızdan "Niğde Havaalanı İstiyor"  manşetiyle okuyucularıyla buluştu.
 
Niğde ve Bor İlçesinde günlük yayın yapan 8 gazetenin manşetinde: " Yeni Türkiye, yeni Niğde..."Hedef 2023" için... Marka bir şehir, marka bir üniversite için... Sanayinin altın üçgeninden (İstanbul, Kocaeli, Sakarya) Niğde'ye yatırımcı transferi için... Kurtuluş Savaşı'nda ilk uçağı ordumuza hediye eden şehir için... Niğde halkının rüyasını geleceğe taşımak için... "NİĞDE HAVAALANI İSTİYOR" şeklinde haber yer aldı.
 
"Niğde basınını kalbi, Niğde için atıyor" sloganıyla hareket eden yerel gazeteler, havaalanı konusunun sadece manşetlerle sınırlı kalmayacaklarını ve  Niğde'ye bir havaalanı kazandırılması için önemli adımlar atacaklarının da sinyallerini verdiler.
 
Yeni Yıldız Gazetesi, Gündem, Hamle, Niğde Haber, Anadolu, Yeşil Bor, Bor'un Sesi, Bor'da Sabah
Yazılı ve görsel medya,siyasetçi,çiftçi,bürokrat,akademisyen,öğrenci ve Niğde halkının tamamı Niğde Havaalanına kilitlenmiş ve tek yürek olmuş durumda.

Havaalanı ile ilgili verilecek müjdeli haberi hasretle bekleyen Niğdeliler ve Niğde’de yaşayanlar sosyal medyada kampanyalar başlatıyor,her platformda bu taleplerini duyurmak için uzun yıllardır mücadele ediyor.

Niğde gazeteleri  bu beklentiyi anlatmak için bugün ilk sayfalarının tamamını bu isteğe ayırdı,biz de ilk haber olarak bu isteği dile getirmek istedik…

Özlemle beklediğimiz havaalanına umarız en kısa zamanda kavuşuruz.

Kabuğunu kırma çabasında olan Niğde'nin merkez nüfusu 130 bin olmasına karşın, Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'nin gereği olarak yaklaşık 20 bin Niğde Üniversitesi öğrencisi bu rakama dahil edilememektedir. Ayrıca, sağlık, ticaret ve sosyal amaçlarla belde ve köylerden yaklaşık 30 bin kişi günübirlik Niğde'ye gelip dönmektedir. Sonuç olarak Niğde 180 bin merkez nüfusa sahip bir şehirdir.  Diğer yandan, kırsaldan kente göç yaşanmakla ve merkez nüfusumuz her yıl yüzde 5 civarında atmakta, 2023 yılında Niğde il nüfusunun 500 bine yaklaşması beklenmektedir. Aksaray, Ereğli ve Zengen de dikkate alındığında Niğde Havaalanı yaklaşık 1 milyon nüfusa hizmet verecektir.
 
Yaptığımız araştırmalar sonucunda Niğde’den İstanbul'a ve İstanbul aktarmalı; İzmir, Van, Trabzon ve Erzurum gibi iç hatlara ve dış ülkelere yaklaşık 48 bin yolcunun seyahat ettiği tespit edilmiştir. Bu rakamlara Aksaray, Ereğli ve Zengen'den havayolunu kullanan kişiler dahil edilmemiştir. Bunun yanında her yıl Niğde Otogarı’ndan 58 bin kişi şehirler arası otobüslerle İstanbul’a seyahat etmektedir. Özel araçlar ve diğer kentlerden aktarmalı olarak İstanbul'a seyahat edenler de dikkate alındığında her yıl yaklaşık 60 bin Niğdeli’nin havayolunu kullanma potansiyeli ortaya çıkmaktadır.

Marka Şehir, Marka Üniversite…

Bünyesinden yeni bir üniversite de oluşturan (Aksaray Üniversitesi) Niğde Üniversitesi, Türk tarımına yön verecek olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında yaptığı çalışmalarla bölgede ve Türkiye'de adından söz ettirmekte olup, marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 2023 yılında yaklaşık 30 bin öğrencisi ve 1000'in üzerinde akademik kadrosuyla eğitim şehri olmayı hedefleyen şehrimiz, Niğde Üniversitesi ekseninde yükselmeye devam edecektir. Bu bağlamda gerek akademik kadro sayısının, çeşitliliğinin artması, gerekse de öğrencilerin Niğde'ye ulaşımlarını kolaylıkla sağlayabilmeleri için; yapılacak havaalanı, Niğde Üniversitesine olan talebi artırıp, Niğdemiz'e değer katacaktır.

Altın Üçgen’e Bağlantı Noktası…

Türkiye Ekonomisi'nin enerji hücreleri olan İstanbul, Kocaeli, Sakarya'yı kapsayan "Altın Üçgen" gerek coğrafi, gerekse demografik açıdan sıkışmış olup, yeni açılımlar aramaktadır. Bu bağlamda "Altın Üçgen"den Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgelerine yeni yatırımcıların gelebilmesi açısından Niğde'ye havaalanı yapılması büyük bir önem taşımaktadır. 

Niğde; Havacılığa Önem Vermiş Bir Kent...

Kurtuluş Destanımız sürerken Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından başlatılan savaş uçağı alım kampanyasına ilk destek Niğde'den gelmiş ve Albatros C 15 tipi uçak Niğde halkı satın alınarak Türk Ordusu'na hediye edilmiştir. "Niğde" adı verilen söz konusu uçak TBMM tarafından oluşturulmuş düzenli Türk Ordusu'nun envanterine kaydedilen ilk uçak olmuştur. Havacılığı içselleştirmiş olan Niğde halkı, çocukların eğitim aldığı okullarına bile "23 Nisan Havacılar İlkokulu" ismini vererek, Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir." sloganını kendisine misyon edinmiş bir şehirdir.

 
2023 Yeni Türkiye vizyonunda yerini almak isteyen Niğde ve Niğdeliler için verilecek havaalanı müjdesi, Niğde Üniversitesi'nden sonra şehrin kaderini değiştirebilecek en önemli adım olacaktır. Niğde; yazılı ve görsel medyası, siyasetçisi, bürokratı, akademisyeni, sanayicisi, tüccarı, esnafı, çiftçisi, öğrencisi ve halkıyla bu amaca kilitlenmiş ve tek yürek olmuştur. Niğde ve Niğdeli, havaalanıyla ilgili verilecek müjdeli haberi hasret ve özlemle beklemektedir.


Editör: TE Bilişim