7 Ağustos İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi Niğde’de çok coşkulu geçti.


 
Niğde Belediyesi önündeki   Şehit Ömer Halisdemir Meydanına  kurulan dev ekranın olduğu platform kuruldu. Platform önüne yüzlerce sandalye konuldu. Saat 15:00 civarı meydanı dolduran halka kumanya, su ve şerbet dağıtıldı.
 
İstanbul Yenikapı mitinginin başladığı saatlerde   Niğde de bu güne kadar görülmemiş bir kalabalık mitingi dev ekrandan izledi. İstanbul'daki bu mitingdeki kalabalık 5 milyonu aşkın kişi ile tarihi bir rekor olarak belirtildi. 
 
Mitingde yapılan konuşmalar sırasında Niğdelilerden en fazla alkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli aldı. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın konuşması ise sürpriz oldu ve vatandaşlar Hulusi Akar’ın konuşmasını alkış ve ilgi ile izledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli konuşmasında Bor-Çukurkuyulu Şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini zikrederek özellikle andı.
 
 
Binlerce Niğdeli, çocuk, yaşlı, kadın, erkek Şehit Ömer Halisdemir meydanını  doldurdu. Protokol tam kadro meydandaydı. Niğde’nin bütün ilçelerinden otobüslerle katılım sağlandı. Askerler tören elbisesi ile kabalık şekilde alandaydı.
 
Niğde’de ellerinde Türk Bayrakları ile alanı dolduran binlerce bütün Türkiye’de olduğu gibi milli birlik ve beraberlik mesajı verdi. Niğde meydanı bayraklarla gelincik tarlası gibiydi.  Protokolde Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in olması dikkat çekti. 
 
 
İstanbul’daki mitingin tamamlanmasının ardından Demokrasi nöbeti son bulacağı düşünülmüştü ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sonunda Çarşamba günü 10 Ağustos’a kadar devam edeceğini bildirdi. Tarihte 10 Ağustos Serv Anlaşmasının yıldönümü olarak biliniyor.
 
Niğde’de de program devam ediyor. Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti, MHP ve CHP İl Başkanları da konuşma yaptı. 

 
 
Editör: TE Bilişim