Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘mahalle iftarları’ kapsamında 9 ayrı noktada açtıkları iftar sofraları ile Niğde’ye yeni bir Ramazan etkinliği modeli getirdiklerini söyledi.

Başkan Akdoğan, Şahinali Mahallesi’nde açılan son iftar programında yaptığı açıklamada toplumun tüm kesimlerinin aynı sofrada iftar açtığını belirterek, “Belediye Başkanı olarak 7 yıldır sürdürdüğüm görevimde beni en çok mutlu eden hadiselerden biri de tüm hemşehrilerimle iftar açarak onlarla beraber olmaktı” dedi.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bu yıl 9 ayrı noktada açtığı mahalle iftarları programının sonuncusu Şahinali Mahallesi Özden Market arkasında açıldı. Daha önceki 8 iftar sofrasında olduğu gibi Şahinali Mahallesi’ndeki iftar sofrası da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

BAŞKAN AKDOĞAN’DAN PLAKET
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, iftar öncesinde bu yıl gerçekleştirilen mahalle iftarları programına katkıda bulunan Talayhan Camii İmamı Mehmet Ali Şafak, Çifte Minareli Camii İmamı İbrahim Erkılıç ve Hacı Şerife Pelit Camii İmamı Ahmet Vural’a plaket verdi. İftar programının sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve ekibini,  gönüllü vatandaşları tebrik eden Başkan Akdoğan, iftar programlarına yoğun katılım gösteren vatandaşlara da teşekkür etti.

MUHTARLARDAN BAŞKAN AKDOĞAN’A PLAKET
Öte yandan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner de mahallelerde vatandaşların aynı sofrada iftar açmalarına olanak sağlayan, bunun yanında tüm mahallelerin sorunlarına anında çözüm bulan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a tüm muhtarlar adına plaket takdim etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan burada yaptığı konuşmada, ilkini geçen yıl başlattıkları ve bu yıl da devam ettirdikleri mahalle iftarları programlarını önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdüreceklerini açıkladı. 9 ayrı mahallede iftar programı düzenlediklerini ve her birinde neredeyse izdiham yaşandığını vurgulayan Başkan Akdoğan, “Vatandaşlarımızın gösterdiği teveccüh bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir ve bize özgüven veren bir hadisedir” diye konuşu.

YENİ BİR RAMAZAN MODELİ
Belediye Başkanı Akdoğan, mahalle iftarları programıyla Niğde’ye yeni bir Ramazan ayı model getirdiklerini de vurguladı. Akdoğan, “Değişik iftar sofralarıyla, değişik ikramlarla, günümüze daha uygun Ramazan etkinliği düzenledik. İnsanlarımızın kaynaşabileceği, zengin-fakir ayırt etmeden herkesin aynı tastan yemek yiyip çorba içebileceği bir ortam oluşturduk. Bu da 7 yıllık belediye başkanlığı dönemimde beni en çok mutlu eden hadiselerden biri oldu. Vatandaşlarımızla iftar açmak, onlarla birlikte olmak, onların gönlüne hitap etmek bizim önemsediğimiz sosyal etkinlikler arasında yer alıyor.

İKRAM ÇEŞMESİ AKMAYA DEVAM EDECEK
Başkan Akdoğan, ilk kez Ramazan ayında Niğdelilerin hizmetine sunulan ikram çeşmesinin, Ramazandan sonra da vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi. Akdoğan, pamuk şeker, oyuncak  ve diğer ikramlarla Ramazan ayı sonunda da çocukları sevindirmeye devam edeceklerini belirtti.

“GENÇLİĞİM BU MAHALLEDE GEÇTİ”
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarları programının son iftar sofrasının açıldığı Şahinali Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıl ikamet ettiğini belirtti. “Gençliğimin büyük bölümü bu mahallede geçti” diyen Başkan Akdoğan, “O dönemlerde bu mahallede sadece benim yaptığım bina vardı. Ama şimdi görüyorsunuz hiç boş yer yok. Şahinali Mahallesi'nin hatırası bende biraz fazla” diye konuştu.

RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı da kutladı. Bu ay içinde tutulan oruçların ve yapılan duaların kabul olmasını dileyen Başkan Akdoğan, “Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu ülke hepimizin. Bu gemi su alırsa hepimiz batarız. Ülkemize her şeyiyle sahip çıkmalıyız. Birbirimizi sevelim. İnsanı sevgi yaşatır. Birbirimizi seversek, kucaklarsak inanıyorum ki her şey daha güzel olacak. Herkesin bayramını tebrik ediyorum, herkesi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim