Bor İlçesi'nin  büyük kasabalarından Kızılca kasabası son aylarda  kasabanın tek camiinde görevli imam yokluğu sıkıntısı yaşıyor.


10 yıldır görev yapan imam Abdullah BİRER’in  Kemerhisar’a tayininin çıkması nedeniyle  yaklaşık  üç aydır imamı olmayan kasabada halktan birileri gönüllü olarak vakit namazlarında camiyi ibadete açıyor,içlerinden namaz kıldırmayı  bilen biri  diğerlerine namaz kıldırsa da  çoğu vakitte aksamalar  oluyor. Bunun yanında camii ve cemaatın ısınması, temizliği yapılmıyor.


 Cemaatın en yoğun olduğu Cuma namazlarında ise geçici çözümlerle durum kurtarılıyor. Çukurkuyu kasabasındaki  özel  öğrenci yurdunda görevli  hocalardan veya Bor müftülüğünde görevli memurlarında biri  Kızılca Belediye başkanlığı tarafından Cuma namazına yakın bir vakitte getiriliyor  namazdan sonra tekrar imam götürülüyor.

Üç aydır imamın olmadığı Kızılca kasabasında  bu üç aylık sürede hiç cenazenin olmadığı için cenaze defni  mağduriyeti yaşamayan halk ‘’Koca kasabanın tek camii var onun da imamı yok.Bir imam tayini bu kadar mı zor yoksa memleketin imamı mı yok’’ sitemini  camide kılınan her namaz sonrası ediyor.  

Niğde ilinin genelinin İmam tayinlerinin Niğde müftülüğünce yapılmasına rağmen Aralık ayında yapılan münhal kadro atamalarında  Kızılca kasabası Camii’ne imam atamasının yapılmasını Kızılca halkı tarafında esefle karşılandı.Dile getirilen bu sıkıntı üzerine Niğde müftülüğünce Ocak ayında yapılacak atama listesine Kızılca kasabası camiinin de eklenmesi bir ay daha imamsız kalmaya devam edileceği anlamına gelmektedir.

Acele imam temennisiyle...







Editör: TE Bilişim