Cuma günü Bor Milli Eğitim Müdürlüğü makamında maalesef istenmeyen bir olay yaşanmış ve izin talebiyle müracaatta bulunan bir öğretmenle Milli Eğitim Müdürü anlaşılan o ki kavga etmiş ve iddia o dur ki her ikisi de darp edildikleri nedeniyle rapor almışlar.

 

Hadise tam anlamıyla trajı-komik olduğu kadar vahim bir o kadar da olumsuz örnek olarak karşımızda…

 

Milli Eğitim Müdürü bundan böyle gittiği okullarda öğrencilerine kavga etmenin ne kadar çirkin, ilkel bir o kadarda insanlık dışı olduğunu nasıl söyleyecek ve söylese bile ne kadar inandırıcı olacak.

 

Konu yargıyla birlikte idari manada soruşturulduğunu sayın Bor Kaymakamı Abdullah Küçük’ten öğrendim. Kimseyi de yargılamak peşinde değilim. Ancak konu sıradan bir adli vakıa olarak da geçiştirilebilecek bir olay değil.

 

Çocuklarımızı teslim ettiğimiz onlara ilim-irfan gelenek ve göreneklerimizi öğreteceklerine inandığımız iki öğretmenimizin, üstelik birisinin öğretmenlerimizin tamamını idare etmesi gereken makamda oturuyor olması gerçekten utanç verici.

 

O Müdürün Görevine Son Verilmeli

 

Bor halkı sabırlıdır, misafirperverdir. Kendilerine hizmet için gelen insanları sevgiyle kucaklar. Kendinden ayırmaz dahası pozitif ayrımcılık yapar. Ancak zulme katlanamaz, katlanmamıştır. Bor ilçesinin yakın tarihini bilenler Polder’li Polislerin düştükleri durumu hatırlayacaktır. Herkes bilmeli ki Bor halkı konunun takipçisidir…

 

Bor halkının Niğde milletvekili Sayın Kavaklıoğlu’dan talebi ilçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru’nun yaşanan olaydan dolayı sağlıklı görev yapamayacağı kanaati hasıl olmuş ve bu nedenden ötürü artık görevden almasını rica etmektedirler.

 

Niğde Hasret Gazetesi Koordinatörü olarak mensubu olduğum Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin bu yıl ki ‘Yılın Bürokratı’ ödülüne şimdiden Bor İlçe milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru’yu aday gösteriyorum.