Üniversite son dönemde gelişim ve değişim atağına kalktığı ortada. Bu durumu sağlayan elbette Rektör, Prof. Dr. Adnan Görür’ün büyük gayreti ve çabasıdır.

Bu sabah itibarıyla bakanlar kurulunun Niğde Üniversitesi bünyesinde 2 fakülteye daha vize vermiş olması ve Fakülte sayısının 7’ye çıkması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu gelişmenin Niğde’ye her anlamda katkısı büyük olacaktır. Bundan böyle Niğde ‘Üniversite kenti’ olma yolunda daha emin adımlarla ilerleyecektir.
Niğde için durum böyle iken, en büyük ilçe konumundaki ve 10 km. uzaklıktaki ve Niğde nüfusunun yarısına sahip olan Bor İlçesinde bir fakültenin bile kurulmasının düşünülmemesi bana biraz garip gelmektedir. Mevcut durumu bir vesile biraraya geldiğimizde Sn. Görür’e sormuştum ve bana Bor İlçesinin nüfusunun böyle bir fakültenin kurulmasına engel olduğunu söylemişti. Evet belki kanun böyle söylüyor olabilir ancak Bor’un nüfusu kadar bile olmayan illerimizin  Üniversitesinin varlığı gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Sonuçta Üniversite de, Fakülte de istenirse bizim ülkemizde her istenilen yere kurulabilir, kurulmuştur.
Niğde’yle Bor’un mukayesesi tabiki olamaz, olmamalıdır. Ancak Borluların da sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmeye, büyümeye, gelişmeye haklarının olduğunu düşünmek gerekir. Akşam saat 20.00 da Bor sokaklarında hiç kimse yokken, Niğde cadde ve sokaklarının cıvıl-cıvıl olmasını nasıl değerlendireceğiz. Tesadüfle açıklanamayacak kadar ortada ve açıktır. Biraz adil olmanın zamanı geldi sanırım. Ortak akıl böyle bakar ve görür. Tabi ki siyasilerde…
Bor’daki Meslek Yüksek Okullarının bulunduğu alan Askeri alandı ve Niğde Üniversite’sine devredildiğini biliyorum. Binlerce dönüm arazi boş yatıyor. Bu araziye Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin kurulması çok da güzel olacaktır.
İş dünyasındaki Borlulara, Bor’un dışındaki hemşerilerimize Bor adına talebimiz var. Lütfen bize destek olunuz. Adı geçen fakültenin Bor’a kurulması ve gerekli alt yapının oluşmasını sağlamanız için desteklerinizi bekliyoruz.
Saygılarımla.