Ankara Niğde Günleri gıda fuarı gibi idi. Nerede ise her yerde elma vardı. Üzüm Kemerhisar’dan geldi. Patates, Lahana da fuarda her yerde görülebilendi. Altın Çiçek farklı bir ürün olarak dikkat çekti. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ‘da Niğde  Günlerind ekibi ile yer aldı. Başkan Veli Kenar Bakan dâhil çok sayıda konuk ağırladı. İkramlarda bulundu. Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon şube müdürü Eyüp Gün  Niğde Günlerinde Ziraat Odası yalnız bırakmadılar. Tarımsal konularda teknik bilgiler vererek bilgi sahibi olmalarını sağladılar. 

Niğde Patatesi, Elması ve Lahana, Dermason fasulyesi, nohut ve barbunyası ile Niğde Ziraat Odası Niğde Günlerinin dikkat çeken yerlerinden oldu. Niğde Ziraat Odası ilk gün ürün ile dolu idi.  Niğde eski il Tarım Müdürü Cemil Usanmaz’ı da orada gördük. Ziraat Odası Niğde Günleri için iyi hazırlanmış yerlerdendi. Ömer Fethi Gürer olarak Kitreli Belediye Başkanı Abdullah Şener ile  Konuk olduğumuz Ziraat Odası ziyaretçisi de çok oldu.  Veli Kenar genç bir oda başkanı. Yeni seçildi sayılır. Ahmet Soylu, Ali Rıza Kendirli, Bayram Ali Özdemir Ziraat Odasında emek verenler oldular. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Meclis Başkanı Murat Karakuzu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Çetinkaya, Mesut Salik, Zekeriya Yel, Bülent Aktaş, Olcay Yüce ve Aslan Aydın ile çalışmalarda bulunuyor.  Niğde Günlerinde gördüm seveni de çok. Bayram Ali Özdemir Niğde Ziraat Odası için yararlı çabaları olmuştu. Niğde Günlerinde yeni başkanı içinde bir sınavdı. Başkan Veli Kenar alan düzenlemesinden konuklara ilgisi, anlatıları ile tarım ve çiftilerimiz için çalışmalarda bulunmaya istekli görünce umutlandım.  Genç bir isim. Her kesimle ilişkisi kurma çabası da güzel. Niğde için Ziraat alanında çiftçilerin haklarını koruması ve bu anlamda sorunları gündeme taşımada atak olacağını düşünüyorum. Niğde Çiftçisi için güzel çabalar geliştireceğini umuyorum.  Bu tür etkinlikler duruşunuz önemlidir. Çünkü orada yaptığınız tanıtım ülke geneline yansıyor. Niğde ürünleri bilinmesi adına yararlı oluyor. Gerçi Niğde denilince akla Amasya elması  gelirdi ama  artık damlama bodur elma   Amasya elması  tahtan indirmiş. Sonuçta Niğde yetişen bir elma ama ben Niğde yetişen Amasya elmasının ayrı bir sevenlerdenim. Tadı bir başka güzel olur.

Niğde Günlerinde çok sınırlı Amasya elması gördük. Niğde İl Kültür Müdürlüğü konuklara ikramı gerçek Amasya elması olduğunu da bu arada ifade etmeliyim. Patates denildiğinde Niğde adı öncelikle gelen illerden. Ziraat Odası standında onunda yeri ayrı idi. Niğde Fasulyesi son yıllarda daha çok aranan ürün olmaya da başladı. Benzer bostan ürünlerimiz ile Niğde gelecekte daha fazla çıkış yakalayabilir.  O arada Niğde ilinde hayvancılıkla ilgili kuruluşlardan da Niğde Günlerine katılmalar olmuştu. Süt ürünleri yanında hayvancılık ile ilgili faaliyet gösteren ve çalışmalarda bulunanların daha çok broşür türü bilgilendirmeleri vardı. Gördüğüm kadarı ile Niğde Günlerine katkı için orada idiler.  İnanıyorum ki gelecek yılda hayvancılık konusunu sunumdan öte büyük ekranlarla da gösteren anlatımlar Niğde Günlerinde olacaktır.   Esasında Düzenlemede süt ürünleri, tarım ürünleri, hayvancılık konusunda faaliyeti bulunanları bir arada buluşturacak bir sıralama doğru olur. Standlar büyüklüklerine göre dağıtımından öte benzer ürünlerin ya da kurumların bir ardalığı olmalı. Belediyeler peşi sıra yer bulmalı. Ayrı ayrı yerde olacaklarına düzen içinde akış olsa bütünlükte doğacaktır.