9-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Niğde’nin Ulukışla ilçesinde öğrenciler, gençler ve vatandaşlar müsabakalarda hem kıyasıya yarışıp hem de eğleniyorlar.

Niğde’nin Ulukışla İlçesinde Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde sporun tabana yayılması ve amatör sporcuların sporun içinde yer almasının önemine dikkat çekmek hedefleniyor.  Her yaştan insanın spor yapabileceği düzenli fiziksel aktiviteleri özendirmek, amatör spor branşlarını tanıtmak ve spora yeni bireyleri kazandırmak hedefleniyor. Bu amaçla Amatör Spor Haftasında Ulukışla Kaymakamlığı, Ulukışla ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Ulukışla Millî Eğitim Müdürlüğü, kamu ve kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanlarının yanı sıra Ulukışlalı vatandaşların ve gençlerinde katıldığı; dart, masa tenisi ve satranç yarışmaları gerçekleştirildi.

Dart, masa tenisi ve satranç sporlarında dereceye girenlere takım ve sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Başarılı Sporcudan Özdemir’e ziyaret Başarılı Sporcudan Özdemir’e ziyaret

Ulukışla İlçesi Kaymakamı Uğur Muzaffer Çam, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Arman Özmen, Ulukışla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla voleybol, basketbol ve güreş müsabakaları ön eleme karşılaşmaları da tamamlandı.

Ulukışla’da Amatör Spor Haftası boyunca ayak tenisi, basketbol, voleybol, güreş müsabakaları devam edecek. Futbol turnuvası ise 9 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Amatör Spor Haftası boyunca 300’den fazla insanın sporla iç içe olması amaçlanıyor.

Editör: Selim GÖKEL