Bocce Takımı Türkiye 3.’sü Oldu! Bocce Takımı Türkiye 3.’sü Oldu!

Niğde Aladağlar Sky Trail 2024 yarışması için ön hazırlıkların görüşüldüğü toplantı Vali Cahit Çelik Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Ülkemizdeki dağcıların yanı sıra dünyanın dört bir yanından dağcıların da tercih ettiği Niğde Aladağlar, uluslararası maratonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

10 Ağustosta yapılması planlanan Aladağlar Sky Trail 2024 yarışması için ön hazırlıkların görüşüldüğü toplantı Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilerek ön hazırlıklar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Aladağlar Sky Trail 2024 yarışmasının yapılacağı dağ ve doğa tutkunlarının ilgisini çoktan çekti. Birçok dağ doğa tutkunu yarışmanın tarihinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesaplarından yarışma ile ilgili duygu ve görüşlerini paylaşırken, bu yarışın hem Niğde hem de ülkemiz için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

ALADAĞLAR SKY TRAİL NEDİR VE ŞEHRE NELER KATAR

Doğada spor yapmak, insanı iyi hissettiren en güzel aktivitelerden biri olarak hayatımızda yer tutarken, bu aktivitelerin en güzel merkezlerinden biri ise Niğde. Bunların en önemli örneklerinden biri ise son yıllarda doğa sporlarıyla ilgili iyi işler yapılmaya deam edilirken, Niğde için ve hatta Türkiye için oldukça önemli olan Aladağlar Sky Trail yarışmaları öne çıkıyor. Türkiye’nin ultra maraton kategorisinde bulunan ilk Sky Trail koşusu olarak ta kayda geçen organizasyon Niğde, Kayseri, Adana il sınırları içinde yer alan Aladağlar Milli Parkı’nda 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı’nın çevresi dolanarak koşulan 46 kilometre uzunluğunda bir yarıştır. Dayanıklılık esaslı bir yarış olmasına rağmen dağcılık ile ilgili birtakım becerileri de önemli yarışlar arasında önemli bir yer tutan bu yarış 2024 yılında da oldukça ses getirmesi bekleniyor. Aladağlar sadece koşu, trekking, hiking için değil kaya tırmanışı ve diğer dağcılık faaliyetleri için de bulunmaz bir cennet olduğu bu tür organizasyonlara katılanların yanı sıra bölgede film çeken firmalarında sürekli gündeminde durmaya devam ediyor. Bunca güzellik ve bulunmaz eşsiz doğa Niğde’ni kültür doğa ve turizm alanında da, ciddi anlamda değerlendirildiğinde önemli bir sıçrama noktası olmasını sağlayabilir.

AKTİF HALA GETİRİLMELİ

Aladağlar Sky Trail 2024 yarışları öncesi bu kadar önemli ve değerli bir organizasyonun tüm içeriğine ulşamak ve bilgi edinmek üzere aha önceki yıllarda kullanılan www.aladaglarskytrail.com web sitesi şu an aktif değil! Birçok dağcılık forumunda ve sosyal medya hesaplarında doğa severler bu eksikliğin acilen giderilmesini talep ederken, içerikte Niğde’nin doğal güzelliklerinin ve tanıtımlarının da hazırlanarak ilgili daha da artırmak üzere bu platformda yer alması konusunda hem fikir olmuş durumda.

YEREL VE YAYGIN MEDYA OLDUKÇA ÖNEMLİ

Yaygın yani ulusal medyanın en önemli mutfağı olan Niğde Yerel basını, bu organizasyonlar için en önemli araçların başında geliyor. Reklam ve tanıtım konusunda birçok alanda da etkili olmaya devam eden Niğde basın kuruluşları bu tür organizasyonların hazırlık aşamalarından düzenleme sürecine kadar büyük işlerin imza atıldığı önemli bir alan olma özelliğini devam ettiriyor. Bugüne kadarki birçok kazanımda Niğde’nin menfaatine çalışan Niğde basını bu ve bunun gibi etkinliklerin doğrudan içerisine dahil edildiğinde bu şehrin en önemli reklam platformu olmayı da sürdürecektir.
Yerelde hazırlanan veriler ile en sağlıklı şekilde ulusalda yer açmak önemli bir adımdır. Yetkililerin bu konuda yerel basına güç vermeleri ve ulusal yani yaygın yayın yapan kuruluşları da dahil etmeleri daha büyük bir kazanım olacaktır.

Editör: Selim GÖKEL