Geçtiğimiz Cumartesi akşamı.
Ulusal Kanal’daki Alternatif Programımızda DP’ye Genel Başkan seçilen Namık Kemal Zeybek’e gıyabında şu soruları yönelttik.
1) Cemaatle ilişkilerinizin boyutu nedir?
2) Hedefiniz MHP’ye zarar vermek
midir?
3) Tayyip Erdoğan ve bölücülükle ilgili ne düşünüyorsunuz?
4) DP’nin hedef seçmen kitlesi kimlerdir ve ittifaklara nasıl bakıyorsunuz?
Program biter bitmez daha stüdyodan çıkarken Namık Kemal Zeybek Bey cep telefonumdan aradı:
- “İstanbul’dayım, programınızı baştan sona izledim, müsaitseniz sorduğunuz sorulara cevap vermek istiyorum..”
Hayhay dedim ve telefon sohbetimiz şöyle devam etti.
-Cemaatin tasvip ettiğim tutumları var. Mesela yurt dışında okullar açmasını onaylıyorum ki buna, merhum Özal’dan Sayın Demirel’e kadar pek çok devlet büyüğü de onaylamanın ötesinde benim gibi destek  olmuşlardır.
-Tasvip etmediğiniz tutumları var mı?
-Olmaz mı... Aşırı politize olmalarını tasvip etmiyorum. Referandumdaki tutumlarını onaylamadım ve farklı bakışlardaydık.
-DP’ye gelir gelmez STV’ye çıkmanız sorgulandı!
-Bakın geçen bir hafta içinde TV 8,Flash ve STV’ye çıktım.STV’deki program sadece 15 dakikaydı, diğerleri 1 saate yakındı. Beni hangi kanal davet ederse meramımı ve mesajlarımı aktarmak için çıkarım.
-Yakıştırılan bir başka şey de Zeybek MHP’nin altını oyacak, cemaat ondan ötürü Zeybek’e destek oluyor diyorlar.
-Cemaatin bana desteği var mı emin olun ben farkında değilim. Ayrıca beni seçen DP delegasyonudur ki herhalde onlar cemaatin adamları değildi. Ben yılların Namık Kemal Zeybek’iyim, çizgim hiç değişmemiştir ve değişmez. Beni nasıl oralarla buralarla özdeşleştirirler anlamıyorum... MHP’ye gelince, sizin aracılığınızla mesaj veriyorum benim hedef alacağım yapı asla MHP olmaz ve olmayacak. Ben Başbakan olacağım. Benim hedefim AKP ve Tayyip Erdoğan olacak çünkü Erdoğan Türkiye’yi bölüyor, parçalara ayırıyor.
-Bunu biraz daha açar mısınız?
-Yaptığı pek çok şey bölünmeye katkıdır. İstiklal marşımızı Arnavut Mehmet Akif yazdı demesi bile bölünmeye katkıdır. O Arnavut sözcüğünün o ifadede ne işi var. Başbakan ikide bir etnik gruplar var diyerek ırkçılık yapıyor. Türkiye ırk devleti değil. Keza bir büyük ihanetleri de....
-Nedir?
-TRT Şeş olayıdır. AKP devlet eliyle bilinç alanı meydana getiriyor ve adeta bir millet yaratıyor. TRT Şeş ile lehçe farklılıkları kaldırılıyor ki bu bilinçsiz yapılmıyorsa bunun adı ihanettir. TRT Şeş ile ortak bir dil geliştirilip bilinç oluşturuluyor ve bu şekilde bölünmenin alt yapısı bizatihi devlet eliyle inşa ediliyor... Devletin dili Türkçe’dir ve o Türkçe de İstanbul Türkçesidir.
-Peki diğer etnik ya da mahalli diller için ne diyorsunuz?
-İsteyen kendi dilini konuşur buna itiraz etmeyiz ama eğitim dahil resmi dil Türkçedir.
-AKP ve Erdoğan’ın değerler istismarı için ne diyorsunuz?
-AKP’yi teşhir edip bitireceğim. Maalesef diğer muhalefet tam AKP’nin istediği gibi, yani onun değirmenine su taşıyor, ona sürekli istismar imkanını veriyor. Bu ülkede üretim bitmiş, orta sınıf çökmüş, toplum hipnotize edilmiş, işte biz o toplumu uyandıracağız. Toplum ve ekonomi adeta Mankurtlaştırılmıştır.
-Bu kavramı açar mısınız?
-Mankurt kavramı Orta Asya’dan gelir ve insanların nasıl köle yapılıp teslim alınacağı anlatılır. AKP bugün bulgur ve kömürle insanımızı  Mankurtlaştırıyor... İşte ben bu Mankurt düzenini yıkacağım... Ayrıca...
-Evet...
-Irak’da ABD askerinin ırzına geçtiği, kanını akıttığı mazlum Müslümanların hesabını soracağım. Bakın ABD’nin Irak’daki o rezillikleri sürecinde Nur Hanım diye bir Iraklı AKP’li vekillere ve hükümet üyelerine tek tek mektuplar gönderdi ve  “Gelin bizi kurtarın, namusumuzu temizleyin. Karınlarımızda Amerikan piçleri var” dedi.. AKP’liler bu feryada ne karşılık verdi biliyor musunuz?.. ABD askerine muzafferiyet diledi... Evet mümin hanımefendilerin ırzına geçenlere muzaffer olmaları için AKP, duacıyız dedi. Sorarım size bunları yapan biri hiç sıkılmadan Yüce Yaradanın karşısına nasıl çıkar, o namazları nasıl kılar?.. İşte ben AKP’nin o riyakarlıklarını yani gerçek yüzünü milletime bir bir anlatacağım...
Namık Kemal Zeybek’in söyledikleri bunlar, yorum sizin efendim...

 
AKP’yi vuracak konu başlıkları!

1) AKP’ye asla ve kat’a din, türban, İmam-Hatip ve laiklik gibi konularla muhalefet etmeyin; bu konular AKP’yi büyütür.
2) AKP’nin yumuşak karınlarından biri Hizbullah’tır ve topluma ısrarla AKP’nin Hizbullah’ın siyaseten benzeri olduğunu söyleyin ve son tahliye  ile kaçma örneklerini verin.
3) AKP’nin PKK ile özerklik konusunda gizlice anlaştığını ve Öcalan’la pazarlık halinde olduğunu yine ısrarla öne çıkarın.
4) Artan işsizliği, yoksulluğu ve artık bebeklerin bile açlıktan öldüğünü bıkmadan usanmadan her gün tekrarlayın.
5) Tarım’daki fecaati ve köylüye gelen hacizleri her gün anlatın.
6) Türkiye’nin AKP ile yüzlerce milyar dolar borçlandırıldığını ve alınan bu borçların kayıp olduğunu söyleyin.
7) Özelleştirmelerde yapılan peşkeşleri dillendirin ve Telekom satışından sonra aniden kaldırılan ’Kurumlar Vergisi’ne dikkat
çekin.
8) Yapılan yolsuzlukları ve yeni yandaş basın ile yeni AKP zenginlerini anlatın.
9) AKP’nin demokrasiden anladığının kendi diktatörlüğünü kurmak olduğunu ifade edin.
10) TSK’nın tasfiye edilmek istendiğini ve polisin yeni ordu olarak ikame edilmek istendiğini anlatın.
11) Israrla ve ısrarla AKP’nin Türkiye’ye gelmiş en keskin Amerikancı iktidar olduğunu vurgulayın.
12) Herkesin telefonunun dinlendiğini ve insanların tek tek fişlendiğini söyleyin.
13) AKP iktidarı ile Türkiye’nin Kıbrıs’ı kaybetme sürecine girdiğini ve K.Irak’da fiili olarak Kürdistan’ın kurulduğunu ve sıranın Güneydoğu’ya geldiğini anlatın.
14) Dış politikada Türkiye’nin, Bİstanbul’un Bayrampaşa ilçesinden bile küçük olan Katar’dan daha etkisiz hale geldiğini, Lübnan örneğini vererek söyleyin.
15) AKP ile Türkiye’nin Araplaştırılmak ve Türk Cumhuriyetlerinden koparılmak istendiğini anlatın.
16) AKP için Ermenistan’ın Azerbaycan’dan daha değerli olduğunu ifade edin.