Niğde’nin en önemli kuruluşunun üç gün sonra seçimi var ama üyelerin haberi yok!

Kısa adı NİTSO olan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Grupları Yönetimi seçimi,  Meclis Üyeleri seçimi ve nihayetinde de Yönetim Kurulu seçimi 3 gün sonra 1 Ekim 2022 Cumartesi  günü yapılacak.  

Borluların Fakülte Kaygısına Üniversite'den Rahatlatan Açıklama Borluların Fakülte Kaygısına Üniversite'den Rahatlatan Açıklama

15 ayrı meslek grubu üyelerinin oy kullanacağı NİTSO seçimlerinden bir çok üyenin haberinin dahi olmadığını öğrendik. Seçimle ilgili karar, duyuru veya çağrı  NİTSO resmi internet sitesinde de yer almıyor.  Üyelere birçok konuda  mesaj atılırken bu konuda mesaj da atılmamış. Basınla da paylaşılmamış.

Marangozlar Odası seçimini herkes duyar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği adayları aylar önceden duyurulur. NİTSO da seçim-ler neden hızlı ve sessiz sedasız oluyor?

Meslek gruplarına üye seçilmek isteyen olabilir, meclis üyeliğinde bu seferde biz görev alalım diye iç geçiren olabilir. Yeni isimlerden, yani (yeni isimlerden!)  oluşan bir liste hazırlayacaktık diye kulis yapanlar olabilir. Bir hafta  içinde seçim  kararı alma ve  sonuçlandırma hangi mevzuatta var merak ediyoruz. Çoğulculuk, rekabet, demokrasi, adaletli seçim, nihayetinde   güçlü sivil toplum kuruluşunu oluşturur.

NİTSO Niğde’ye en büyük katma değeri sağlayan  bir sivil toplum örgütüdür. Etkisi ve yetkisi de hayli fazladır. Öyle ki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’da halen Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi.

Niğde’nin bir çok konuda lokomotifi olması gereken, aktif bir sivil toplum kuruluşu gibi hareket etmesi gereken Niğde Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin adeta komün bir örgüt gibi seçime gitmesi akıllara meslek grupları listesinin oluşumunu, meclis üye listesi ve nihayetinde yönetim kurulunun oluşumunun nasıl şekilleneceğine dair bizde hiç şüphe! Uyandırmadı.

Haber: Selim GÖKEL

Editör: TE Bilişim