Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel geçtiğimiz hafta köşe yazısında Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yüzlerce kişinin  iş başvurularının Niğde Kent Meydanında ve Bor Kaymakamlık Bahçesinde alınmasını eleştirmiş ve bunu gündeme taşımayan muhalefet partilerini eleştirmişti. 

Burada Tıklayın

Selim GÖKEL'in köşe yazısının ardından MHP Niğde Milletvekili Adayı ve CHP Niğde Milletvekli Adayı Ömer Fethi Gürer ulusal bir ajansa konu ile ilgili gecikmiş olsa da açıklamalarda bulundu. 

Ulusalda yayınlanan konu ile ilgili haber şöyle;


****

İş Başvurularının Belediye ve Kaymakamlık Binasında Yapılmasına Tepki


Niğde'de binlerce işsiz, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 1920 kişinin 9 ay süreyle işe alınacağı duyurusuyla, belediye ve kaymakamlık bahçesine akın etti.

Başvuru için uzun kuyruklar oluşurken, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın kalabalık arasında gezmesi dikkat çekti. Öte yandan, muhalefet, iş alımlarının belediye ve kaymakamlık binasında yapılmasına tepki gösterdi.

Söz konusu program için başvurular belediye ve kaymakamlık binasında yapıldı. İşe başvuranlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Başvuruların belediye ve kaymakamlık binasında yapılmasına ise muhalif partilerden tepki gecikmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Vedat Bayram, şunları kaydetti: "İbret vesikası uygulamayla ilgili kendilerine söyleyecek bir çift sözüm var. İnsanları böyle bayat numaralarla işe alma faaliyetinde bulunuyorsunuz, sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi gerektiği kültüründen geldiğimize göre niye bu insanları vilayetler, kaymakamlıklar, belediyeler önünde adeta kurbanlık koyunlar gibi sıraya sokarak insanları deşifre ederek yapıyorsunuz. Böyle bir işlem yapacaksanız resmi şekilde, belli merkezde toplayıp yapsanız da bu kardeşlerimizi rencide etmeseniz. Yaptığınız seçim üstü insanları kandırmaya yönelik manipülasyondur. Bari bunu ahlaklı yapsanız işe almak üzere başvuran vatandaşlarımızı kurbanlık koyun gibi dizmeseydiniz. Bu bayat numaralara Niğde halkı kanmaz artık böyle küçültücü numaraları esefle karşılamaz. Su almaya başlayan geminin böyle küçük bayat numaralarla kurtulması mümkün değildir."

NEDEN İŞ-KUR'DA DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer ise şu ifadeleri kullandı: "Kardeşim tamam işe alıyorsunuz da bu insanları, Niğde Kent Meydanı'nda, Bor Kaymakamlık Bahçesi'nde aynı saatte toplayıp, bu kalabalık merkezlerde neden başvuru alıyorsunuz? İŞ-KUR binasında veya başka kapalı salonlarda alamaz mısınız? Bu kalabalıklar sizin ekonomik politikalarınızın iflasını göstermiyor mu? Bu insanları meydanlara toplayarak, teşhir ederek duyguları ile oynanması etik midir, ahlaki midir? Bu şovdan ne kadar oy kazanacaksınız?"

http://www.haberler.com/is-basvurularinin-belediye-ve-kaymakamlik-7800142-haberi/

Editör: TE Bilişim