“Niğde’de siyasi mevta nasıl olunur?” başlıklı bir yazı yazmıştım… (burada tıklayın) Şimdi de “Niğde’de  siyasetçi nasıl ölümsüzleşir?” onu yazacağım.
 
Tıp Fakültesi’nin bir ile kazandırdığı ekonomik ve sosyal anlamda başka bir yatırımla kıyaslanamaz. Niğde'ye Tıp Fakültesi kurulma kararı Bakanlar Kurulu ardından Resmi Gazetede yayınlandı. YÖK’ten de onaylandı.
 
Niğde için tartışmasız çok önemli bir yatırım.  Yeri,  Kent Ormanının Bor tarafında yeni Sazlıca çevre yolunun kuzeyine yapılacaktı. Bor Belediyesi karşılıksız yer vermiş ama şaibeli bir tutumla Rektör Bey hem ulaşımın ve zeminin tamamen sorun olacağı Akkaya barajı kenarına Yerleşkenin tam ortasına Morfoloji- idare - dekanlık binası yapmayı düşünmüş ve geçtiğimiz gün ihale edildi. Tıp Fakültesinin idari binası dahil yer değiştirmesinin muhatabı en küçük bürokratlar karşısında dahi  her geçen gün etkisizleşen Bor siyaseti ve siyasetçisinin sorunudur ki bunu da yazmıştım. (burada Tıklayın)
 
Asıl konumuza gelelim..

Tıp Fakültesinin yapımı konusunda büyük bir sorun var.
 
Tıp Fakültesi yapım aşamasında bir devlet hastanesi ile bütünleşmesi, müşterek kullanıma izin verilmesi geriyor. Sağlık Bakanlığı ise Niğde Devlet Hastanesine bu konuda izin vermiyor, vermeyecek. Bu konuyu daha dün Milletvekili Ömer Fethi Gürer de dile getirdi. Aynı gerekçelerle “Tıp Fakültesi yok” diyor. (burada tıklayın) Yapılması planlanan Tıp Fakültesinin Niğde Devlet Hastanesinin müşterek  kullanımına Sağlık Bakanlığının izin vermemesinin bir çok teknik  gerekçesinin yanında  asıl önemli olan bir ilin  sağlık hizmetlerinin aksaması gösteriliyor. Yani hayati bir konu…
 
Son iki seçimdir Tıp Fakültesini Başbakan’ın Niğde mitingi dahil  en alttaki seçmenlerine kadar, bütün  Ak Parti siyasetçileri bu Tıp Fakültesi malzemesini haklı olarak kullandı. İleri ki bir seçimde bu malzeme asla kullanılamaz, kullanılsa dahi gerçekçi olanları  ile birlikte inandırıcılığını da kaybettirir.
 
Niğde’nin, belki de bu güne kadar ki en büyük yatırımı olabilecek Tıp Fakültesinin kısa vadede gerçekleşmesi  için, Niğde’deki Ak Parti milletvekili performansı ve yerel siyasetinin eksi seyrinden artıya yükselebilmesi için  tek çözüm var.  
 
Yeni yapılan ve tamamlanmak üzere olan, yeni Bor Devlet Hastanesinin Tıp Fakültesi ile müştereken kullanımımın  sağlanması ki bu durum  geçici bile  olabilir…
 
Evet…
 
Yeni Bor Devlet Hastanesi Tıp Fakültesi ile müşterek hastane olabilir.  Üniversite yerleşkesine çok yakın. Yanında Fizik Tedavi  Rehabilitasyon  Hastanesi de var. Ulaşım çok kolay…  Mevcut Bor Devlet Hastanesi yeni modernize edildi, tadilat gördü bu şekilde uzun yıllar daha hizmet edebilir.
 
Bu konuyu fantezi olsun diye yazmıyorum. Görüştüm, dinledim, araştırdım… Teknik açıdan mümkün…
 
Yapılacak tek şey var… Yapacak üç kişi var.
 
Niğde Ak Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ile Rektör Prof.Dr. Adnan Görür’ün istekli olmaları.
 
Sadece bu üç kişinin istemesi ile çok kısa zamanda Niğde, Tıp Fakültesi kazanacak.
 
 
Eğer bu konuyu yaparlarsa Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ile Tıp Fakültesi kurucusu olarak Rektör Prof.Dr. Adnan Görür tarihe geçer…
 
Ölümsüzleşirler…
 
Hayırla anılırlar…
 
Unutulmazlar…
 
Unutturulmazlar…

...
 
Aksi durumda…
 
Niğde’ye Tıp Fakültesi kazandırmak en asgari 20 – 30  yılı alacak. Kaç seçim geçecek… Kaç iktidar değişecek… Kaç kişi yollarda ölecek… Telef olacak…
 
Bu yazı da hep gündeme gelecek… Kulaklar ne şekilde çınlatılacak…
 
Siyaset halka karşı sorumluluktur.
 
Vicdandır…

...
 

Yeni yapılan Bor Devlet Hastenesi


Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi