Haber-Yorum : Selim GÖKEL 


 Borhaber.net sitemiz yayına girdiğinden beri binlerce şikayet aldık. Bu şikayetleri okurlarımız  elektronik ileti, sosyal medya sayfalarımız ve telefon ile olduğu gibi sitemizin sağ blok alt bölgede bulunan "Şikayetim Var!" bölümlerine bırakıyorlar.  Bunların bir kısmını değerlendirdik, bir kısmını ilgili kurum ve kuruluş ve kişilere ilettik.

Ayrıca okurlarımızın büyük bölümü de konu ile ilgili haberlerin altına yorumlarını yazıyor.
 Sitemize bugüne kadar 750 bin 793 yorum yapılmış. Son bir yılda ise 23 bin 278 yorum. Yeri geliyor okurlarımız 5 yıl önceki habere bile yorum bırakıyorlar. Binlerce yorumu da sakıncalı olduğu için yayınlayamadık.

Borhaber.net’e bu şikayetler iletildiği zaman anlıyoruz ki Borhaber.net’in haberciliğine insanlar güveniyor. Bu şikayetler bize ayrı bir sorumluluk hissettiriyor.

Son zamanda sitemize iletilen şikayetler arttı…  Bunlardan bazılarını özellikle toplumu ilgilendirenleri önemsiyor ve alıntılıyoruz.

***

Bor – Kemerhisar yolunun yeni atılan asfaltının çok kötü olduğu tehlike arz ettiği konusunda.

***

Bor İlçesinde bazı merkezlerdeki asfalt çalışmasının yolların kazılmasından çok zaman geçmesine rağmen ağır aksak ilerlediği  hakkında.

***

Okulların il dışı gezilerine Niğde’de sorumlu amirlerin izin vermediği hakkında.

***

Bu satırları yazarken, bir okurumuz borhaber facebook sayfasından mesaj attı. Badak Petrol haberimizi gerekçe gösterip, Çin yatırımlarını ilginç bir ironi ile soruyordu… Sayfanın en altında görebilirsiniz.

***

Bor’da en çok şikayet aldığımız konu ise…

Bazı Milli Eğitime bağlı okul, kurum ve kuruluşların başta giyim olmak üzere, ihale konusu malzemeler, kitaplar vs. bilinçli olarak Niğde’den seçildiği, aynı elbisenin Bor’da olmasına rağmen okul idarecilerinin Bor dışı firmalarla anlaştığı, velileri bilinçli olarak  yönlendirdiği konusunda çok şikayet aldık. Eti budu belli olan Bor esnafının ticarette yaşadığı sıkıntıyı dinleyerek kayıt alarak şahit olduk. Burnundan soluk alan Bor Esnafı kendi ağızlarından isim vererek bu keyfi tavır içinde olan okul müdürlerini teşhir etmemizi istediler. Asıl teşhir edilmesi gerekenlerin ise  bu konularla ilgilenmeyen Bor Ticaret Odası, Bor Siyasi Partilerin yöneticilerini ve Kurum Amirleri olduğunu hiç çekinmeden  isimler vererek söylediler. “Bor’un Sabı Yok” manşeti atmamızı dahi söylediler, ki önceden bu başlığı attığımızı da hatırlattılar.

***

Niğde Bor Otobüsleri ise yıllardır düzenli olarak şikayet edilir. Belki de en çok şikayet Niğde Bor otobüs kooperatifi için gelir. İnsanların zaman kaybından, otobüslerin kalitesizliğinden,  şoförlerin davranışlarından, tıka basa yapılan yolculuklardan ve bu konuya ilgisiz kalan yerel yöneticilerden…

***

Geçmişte örnek göstererek  övdüğümüz ama son zamanda çok şikayet aldığımız Niğde Şehir içi otobüsleri de şikayetlerden payını alıyor. Bugün bir haber yayınladık.  Haber, “Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Otobüsçüleri Dinledi”şeklindeydi. Manşetimiz ise "Vatandaşı Kim Dinleyecek” şeklindeydi. Çünkü Niğde Şehir içi otobüsleri içinde çok şikayet alıyoruz. Bugün sitemizin şikayet bölümüne yazılan bir şikayeti aynen aşağıya alıntıladık.

Okurumuzun bugün gönderdiği şikayeti noktasına dahi dokunmadan aşağıda yayınlıyoruz ;

25.11.2015 günü, saat 13:00 sularında. İkamet ettigim adresten Universiteye gitmek icin Niğde-Bor otobusune binerek kampuste indim. Guvenlik icin giriste bekletilen merkezden kampuse ulasimi saglayan otobuse, kampus ici ucretsiz oldugu icin bindim. Sofor, Bor dan gelenlerin inmesi gerektigini soyledi. Bor otobuslerinin kampuse girmedigini ve kampus ici ulasimin ucretsiz oldugunu soyledim. Bana etik olmadigini inmem gerektigini tekrar soyledi. Benimle muhattap olmamasi gerektigini Rektorluge sikayette bulunmasini soyledim. Verdigi cevap ise sen beni sikayet et oldu. Adini sordum cevap vermedi plakayi al o yeter dedi bende indim. Tartisana kadar zaten ben gitmek istedigim Muhendislik Fakultesine gitmis olurdum. Kampus ici ucretsiz ulasimin sadece lafta oldugunun en buyuk gostergesidir. Bir ilin kalkinmasindaki en buyuk faktorlerden biri olan Universitenin boyle gereksiz konulari aşması gerektigine inaniyorum. Sikayet ettigim aracin plakasi " 51 H 0045 " , şoför ise ismini vermek istemedi kendisi kır sacli orta yaşlı birisiydi. Gereginin yapilmasini arz ederim.

Yukarida anlattigim sekilde bimere ve nigde belediyesinde sikayette bulundum bunun haber olan kismi ise, nigde-kampus otobuslerinde kartsiz yolculugun sona ermesiyle kampusteki cogu ogrenci disari yuruyerek nigde-bor otobuslerini kullanarak carsiya gitmeye basladi. Nigde-kampus soforleri ise cirkinleserek KAMPUS İCİ ULASİMİN UCRETSİZ olmasina ragmen ucret talep ediyor.

***

 Elçiye Zeval Olmaz...



Editör: TE Bilişim