Niğde’de Parkomat uygulamasına son verildi… Parkomata haksızlık yapmışız Niğde’nin Trafik sorunun nedeni rant…


Haber-Yorum: Burcu ÇOPUR

Niğde caddelerde parkomat – ücretli otopark uygulaması konusunu yıllardır gündeme getiriyoruz. Parkomatın Niğde’nin yoğun trafiğine çare olmadığı gibi ikinci parklardan dolayı şehir trafiğinin daha da içinden çıkılmaz hal aldığını belirtmiştik.

Diğer illerdeki hukuki uygulamaları yazdık. Parkomat uygulaması hakkında belediye başkan adaylarını ve hukukçu meclis üyelerini göreve çağırmıştık.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın esnafın parkomatı istediği konusunda açıklamalarını da yayınlamıştık.

2014 yılında eski firmanın sözleşmesi tamamlandı tekrar ihale yapıldı ve bir başka firma aldı. Yaklaşık 6 ayı aşkındır da yeni firma parkomat-ücretli otopark sistemini uyguluyordu.

Bu süreçte parkomat uygulaması tepki çekmeye devam etti. MHP’li Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda avukat olan Emin Alper Öztürk bu konuda Niğde.tv’ye bir demeç verdi. Emin Alper Öztürk; Parkomat uygulamasının yasal bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Çünkü Caddeler ve Sokaklar kamunun ortak malıdır. Kamunun ortak malını caddeleri ve sokakları otopark haline çevirmek ve akabinde de otopark ücreti almak yasal değildir. Nitekim, imar yasasına göre 37. ve 44. Madde bu söylediğimi teyit etmektedir. Dolayısı ile gerek ülkemizde gerekse Niğde’de parkomat uygulamasının yasal olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili idari kararlar var. Bu davalar genelde parkomat uygulaması aleyhine sonuçlandı. Yani parkomat uygulamasına son vermek zorunda kaldılar. Niğde’de de yasal olmadığını düşünüyorum” dedi ve parkomat şirketinin çalıştırdığı çocuklar içinde gerekli yasalardan bahsetti ve uyarılarda bulunmuştu. (burada tıklayın)

Dün itibari ile Parkomat uygulaması yapan görevlilere Niğde Belediyesi zabıtaları müdahale etti. Parkomat uygulamasını durdurdu.

Edindiğimiz bilgi, ihaleyi alan firmanın sözleşmede belirtilen ödeme şartlarına uymaması olduğu şeklinde.

Parkomat uygulamasına tekrar devam edilecek-edilmeyecek bilmiyoruz. Ancak bütün Niğdelilerin yaşadığı bir “Niğde trafiği” sorunu var. Niğde’nin içinde birkaç kilometrelik yolu çok uzun zamanda alabiliyorsunuz.

Yine MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Vedat Kirazcı Niğde’nin trafik sorunu bir Meclis toplantısında dile getirmişti. Vedat Kirazcı,  Bor İlçesinden Niğde girişine kadar 8 dakika gelinebildiğini ancak Niğde içinde Derbent kavşağından İmam Hatip Meydanına kadar birkaç kilometrelik yolu ise  20 dakikada gidebildiklerini belirtti. Kirazcı Parkomat uygulamasından da bahsederek vatandaşlarını şikayetleri olduğunu söylemiş ve çözüm getirilmesini istemişti. (Burada tıklayın)

Aslında Niğde’nin trafik sorunu temelde parkomat sorunu değil. Şehri sadece Dr. Sami Yağız Caddesi, Bakanlar Caddesi ve İstasyon Caddesinden ibaret sanan, şehri farklı alanlara yayamayan Ak Belediyecilik anlayışı...

Ve...

Niğde’yi beton bir şehir haline dönüşmesine çanak tutan, bir anda  fazladan 10-13 katlı yeni rantlara ulaşan inşaat mühendisleri,  mimarlar ve odalarının parmaklarına bal çalınmış suskunluğu…

Hafızamız çok zayıf…

Bundan birkaç yıl önce, Nazım İmar Planı olmayan tek Şehir Niğde olduğu konuşuluyordu.  

Babacan! bir adam bundan 8 ay önce  tüyoyu vermişti… (burada bakın)

Bugün konuşulması gereken… Son bir yılda Niğde’de yeni açılan imar alanlarından kazanılan RANT’ın tutarını hesaplayabilecek bir Oda,  inşaat mühendisi, mimar veya ununu elemiş, eleği duvara asmış müteahhit aranıyor…

Sadece Niğde merkez de mi? Mesela Çiftehan köyündeki imar değişikliklerinden oluşan rantın da hesabını yapacak  aranıyor.

Bu hesabın içinden çıkabilecek! Parti  temsilcileri aranıyor.

Arayan bulur!...

 
PARKOMAT HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

RANT HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

 
 
Manşet fotoğrafı Niğde'ye aittir

Editör: TE Bilişim