Trafik kazasında hayatını kaybeden, niğde eski belediye başkanı Murat Zeren için Niğde Belediyesi önünde tören düzenlendi. Cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Sevenleri büyük vefa örneği gösterdi. 



 Geçtiğimiz gün Adana’dan Niğde’ye özel aracı ile gelirken Pozantı yakınlarında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Niğde eski Belediye Başkanlarından ve Niğde Esnaf ve Sanatklar Kredi Kooperatifi Başkanı  Murat Zeren’e bu gün saat 11:00’da Niğde Belediyesi önünde tören düzenlendi.

 

Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sabir Durmaz, AKP Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Valisi Alim Barut, MHP Niğde eski milletvekili Mumin İnan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, meslek oda başkanları, bir çok sivil toplum kuruluş temsilcileri, Murat Zeren’in yakınları dostları ve vatandaşlar katıldı.

 

 NİĞDE BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE TÖREN

Niğde Devlet Hastanesinden alınan cenaze Niğde Belediye binası önüne salavatlarla  omuzlarda getirildi. Burada yapılan törende Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kısa bir konuşma yaptı. Akdoğan” Elim bir kaza sonucu Hakkın rahmetine kavuşan değerli kardeşim, meslektaşım Murat Zeren’i kaybetmiş bulunuyoruz. Allah Rahmet Eylesin… Üzüntümüz acımız büyük, kederimiz büyük, sabretmesi zor bir olay. Kederli ailesine sabır diliyorum, metanet diliyorum Allah sabır versin, ateş düştüğü yeri yakar, bundan sonra bu kardeşimiz için dua etmemiz gerekiyor bundan başka yapabilecek bir şeyimizin de olmadığını düşünüyorum. ”dedi.

 

Daha sonra ailesi adına kısa bir konuşma yapan Niğde Esnaf Odaları Başkanı Fahri Eker” Değerli Niğde halkı sevgili dostlarımız, canımız, ciğerimiz, kardeşimiz Murat Zeren’i elim bir trafik kazasında kaybettik. Uzaktan yakından , il içinden gelen bütün dostlarımıza aile adına Allah Razı olsun diyorum. Hepimizin başı sağolsun,” dedi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir  Durmaz ‘da törende bir konuşma yaptı. Durmaz, “ Partimize ve davamıza büyük emekleri geçen  dava adamımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Cenab-ı Allah başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine dostlarına, sabır versin, mekanını cennet eylesin. Onun için yapılacak en güzel şeyin dua etmek olduğunu biliyoruz ve dua etmenizi diliyorum. Cenab-ı Allah Mekanını cennet eylesin. Allah Rahmet Eylesin” dedi. Kısa konuşmaların ardından topluca dua edildi .

 

Murat Zeren’in naşı Niğde Belediyesi önünde yapılan törenden sonra öğleyin  cenaze namazı kılınmak üzere Sungurbey Cami önüne götürüldü.


MURAT ZEREN'E VEFA... 

Merhum Murat Zeren'i uğurlamak için Niğde merkez Sungurbey Camiine binlerce kişi akın etti.  Sungur Bey Cami önündeki pazar alanı cenaze namazı için doldu taştı. Niğde,  çevre ilçe ve beldelerden gelen Zeren'in dostları, yakınları hep beraber saf tuttular. Cenaze alanında kadınların da çokluğu dikkat çekti. 

Çevre illerden esnaf kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı cenaze namazı kılındı ve Zeren'in naaşı cenaze arabası ile Derbent Mezarlığı'na götürülerek defnedildi. 

Adana'nın Pozantı ilçesi yakınlarında kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Zeren, 2007-2009 yılları arasında MHP'den belediye başkanı olarak görev yapmıştı. Zeren, 2012 Şubat ayından itibaren de Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

MURAT ZEREN'İN ARDINDAN ONLARCA YORUM YAPILDI YORUMLARI OKUMAK VE TAZİYE MESAJINIZI BIRAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN...





 Kamera: Fatma TAN

Editör: TE Bilişim