Gazeteci Yazar Uğur Mumcu   aracına konulan bomba ile katledişinin 23. yılında Niğde'de törenle anıldı. 


Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği’nce düzenlenen Uğur Mumcu Anma Etkinliğine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, CHP İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yöneticileri, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Timur Özkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Server Işık ve yurttaşlar katıldı.


Atatürk Anıtına Çelenk CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, ADD Başkanı Nihal Açıkgöz, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Timur Özkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Server Işık ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Kambur tarafından birlikte koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, ADD Başkanı Nihal Açıkgöz yaptığı konuşmasında, Uğur Mumcu ve öldürülen değerleri tek tek andı. Başkan Açıkgöz “Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri olan değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu Genel Başkanı, seçkin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’un alçakça pusular kurdurularak öldürülüşlerinin yıl dönümü günlerini alan 24 – 31 Ocak tarihleri arasını, “Adalet Ve Demokrasi Haftası” olarak anıyoruz” dedi. Açıkgöz, “Eğitimin çağdaşlık ve bilimsellikten hızla uzaklaştırıldığı bir ortamda, Uğur Mumcu’ları, Muammer Aksoy’ları, Ahmet Taner Kışlalı’ları, Bahriye Üçok’ları her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de konuşmasında, Uğur Mumcu ve Gaffar Okan öldürülmelerinin yanında, bu hafta içinde İsmail Cem, Mustafa Koç, Tahsin Yücel ve Kamer Genç’in de aramızdan ayrıldığına dikkat çekti ve terör şehitlerimizi de andı. Gürer “24 Ocak gününün aynı zamanda 24 Ocak kararlarının da alındığı gün olduğunu anımsatarak,” Ülkemizde bilgi ve bilime karşıt olanlar, değerlerimizi katlederek aramızdan aldı. Uğur Mumcu cesur, yürekli, değerlerimize sahip çıkan, araştırmacı bir gazeteci idi. Onun katilleri bilime bilgiye karşı olanlardır ”dedi. 
Editör: TE Bilişim