Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geliş yıldönümünde Tyana Çocuk Meclisi, resmi programlara katılarak, Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktılar.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / Kemerhisar Belediyesi
 
30 Mart 2014 sonrası, T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı tarafından Tyana Yerel Yönetim Teorisi ile örgütlenen Tyana Çocuk Meclisi, 27 Aralık 2014’te Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. Yıl dönümünde Ata’sının huzuruna çıktılar.

Başarılı bir meclis faaliyeti yürüten Türkiye’nin 2. kurulan çocuk meclisi, Tyana Çocuk Meclisi  Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelerek fiili milli mücadele başladığı tarihi unutmadılar.

Ankara Garnizon Komutanlığı tarafından Anıtkabir’de organize edilen resmi programa katılan Tyanalı çocuklar, Ata’sına sevgilerini sundular.

Cumartesi sabah iki otobüsle 06:00’da hareket eden 64 Tyana Çocuk Meclisi üyesi, saat 11:00’da Anıtkabir’de olarak resmi törenlere katıldılar. Tören sonrası Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakarak, Milli Mücadele Müzesi’ni gezdiler.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Tyana Çocuk Meclisi Dönem Başkanı Belgin Bilgin; “Bizler Kemehisar’ın onurlu, gururlu ve çalışkan çocukları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygımızı göstermek ve onun yolunda ilerlemek için Ankara’ya geldik. Ulusumuza ve yurdumuza layık birer birey olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tyana Çocuk Meclisi olarak aldığımız karar doğrultusunda, Kemerhisar Belediye Başkanı sayın Beytullah Kirazcı’nın büyük desteğiyle Ankara’ya geldik. Dönem içeresinde bir çok başarılı proje ve çalışmalara imza attık. Tyana Çocuk Meclisi’nin her üyesi, gelecekte büyük bir sorumluluk içinde Atatürk’e gönülden bağlılığını gösterecektir.” dedi.
Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise yaptığı değerlendirmede “ Tyana Çocuk Meclisi, yerel yönetimde çocukların aktif katıldığı bir yapılanmadır. Siyasetten uzak, fikir ve proje üretir. Ürettiği fikirleri çalışarak örneklendirmeler yapar. Gururla ifade edebiliriz ki bugün Türkiye’de 2 yerde bu meclisin örneği vardır! Fakat Tyana Çocuk Meclisi, Kemerhisar’da 9-15 yaş arası neredeyse tüm çocukların katıldığı 150 kişilik dev bir organizasyondur. Meclisimizin her üyesi ile ne kadar gurur duysak azdır. Onlardan gelen her türlü talep, öneri bizim için yaptırım niteliğinde olup, geleceğimiz olan çocuklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böylesine önemli bir günde Ata’sının huzuruna çıkan her evladımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Tyana Çocuk Meclisi okulların ara tatilde kapanmasıyla birçok sürpriz proje ile Kemerhisarlıların karşısına çıkmayı hedefliyor.






Editör: TE Bilişim