İ nternet  ve sosyal medya denilince birçoğumuzun aklına, fikirlerin  görüşlerin  özgürce  paylaşılması gelebilir. Ancak dünyanın her ülkesinde durum böyle değil.


Suudi Arabistan'da bir yerel gazete çalışanı olan 23 yaşındaki Hamza Kaşgari, Mevlid Kandili kutlanırken gönderdiği bir tweet yüzündenhayatından olmak üzere.

Twitter'a "Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de... Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey de var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim." tweet'ini gönderince Suudi Twitter kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı.

  

Gönderdiği tweet'i silip pişman olduğunu belirtse de ülke çapında nefret toplayan ve Suudi yetkililere hakkıda binlerce şikayet gönderilen Kaşgari hakkında yetkililer kendisinin kafir olduğunu ve ölüm cezasınaçarptırılması gerektiğine karar verdi. Hükümet de bu karar üzerine harekete geçti.

Enformasyon Bakanı tarafından çalıştığı gazeteden işten çıkarılması sağlanan Kaşgari'nin diğer gazetelerde çalışması yasaklanırken Suudi Kralı Abdullah tarafından da  Kaşgari için yakalama kararı çıkarıldı.

Olayların bu noktaya gelebileceğini tahmin eden Kaşgari Malezya'yakaçmaya çalıştıysa da Suudi Kralın yakalama emri üzerine Malezyalı yetkililer tarafından havaalanında yakalanan Kaşgari ülkesine teslim edecek. Teslim edildikten sonra da Kaşgari'nin kafir olduğu için başı kılıçla kesilerek idam cezasına çarptırılacağı açıklandı.

  

Editör: TE Bilişim