BOR İLÇESİ ŞEHİTLER GÜNÜ PROGRAMI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. Yıldönümü   Niğde’de  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Niğde Şehitliği’nde gerçekleşen programda duygulu anlar yaşandı.

 

Çanakkale Şehitleri için okunan şiirlerde bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Niğde Şehitliği’nde Şehitlik  Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programa Niğde Valisi Alim Barut, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, Niğde Askerlik Şube Başkanı Kadir Okyay, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ kurum müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Jandarma Binbaşı Ferhat Kuran yaptı. Kuran, Çanakkale Zaferi’nin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu söyledi.

 

ÇANAKKALE’NİN GEÇİLEMEYECEĞİNİ İSPAT ETTİLER

 

Jandarma Binbaşı Kuran konuşmasında; “Bugün Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunun yaşamaktayız.  Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de kurutuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Bu vatan yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde 253 bin genç, vatansever aydınını toprağa vermiş adları ne olursa olsun aynı isimle aynı yürekle aynı inançta aynı duada yurdun dört bir yanında buluşmak için gelmiş ve aynı yerde aynı şerefte aynı  mekânda buluşmuş Çanakkale’den geçit vermeyip şehitlik mertebesine ulaşarak canlarını vermişler ve tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilemeyeceği de ispat etmişlerdir. Çanakkale destanı vatanı, bayrağı milleti dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır” diye konuştu.

 

Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise konuşmasında; “ Bugün üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız vatanımızı bölmeye çalışanlara karşı yapılan mücadelede canlarını hiçe sayarak, şehit olan kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

 

EMANET GELECEĞE DEVREDİLECEK

Vali Ali Barut, duygu ve düşüncelerini, Şeref Defteri’ne yazdığı; “Güne başlarken aziz şehitlerimizi her zamanki gibi minnet ve şükranla anıyoruz. Bu yılda Şehitler Günü’ne ulaştık. Bu demektir ki; uğruna can verilen, dünyada yapılabilecek en büyük fedakârlığın yapıldığı vatanımız torunlarınızın emanetinde… Ülkemizin hür ve bağımsız olmasına; Devletimizin bölünmez bütünlüğünün daima korunmasına; Milletimizin huzur ve refah içinde yaşamasına; Milli değerlerimizin muhafazasına ve nesilden nesile aktarılmasına daha bir azimle ve inançla gayretli çalışacağımıza söz veriyoruz. Yapılan fedakârlık unutulmayacak, emanet geleceğe devredilecek, böylece Şehitlerimize olan borcumuzu ödemeye çalışacağız. Şehitlerimizi misal olarak diyorum ki; gerektiğinde bizde bu vatan uğruna aynı şekilde fedakârlık yapmaya hazırız. Bu vesileyle: Başta Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” cümlelerle ifade ederken, konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Şehitlik mezarları ziyaret edildi. Şehit ailelerinin da katıldığı ziyarette, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitlerin ruhuna Diyanet İşleri görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okutuldu.



Editör: TE Bilişim