Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Necmi Pişkin Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nden ihraç edildi. 

 

NGC (Niğde Gazeteciler Cemiyeti) Genel Sekreteri Yavuz Malkoç, yaptığı basın açıklamasında NGC Üyesi Necmi Pişkin’in disiplin soruşturması sonucunda NGC üyeliğinde ihraç edildiğini belirtti.

 

 Yavuz Malkoç açıklamasında; “Üye Necmi Pişkin için Yönetim Kurulu Başkanlığımız 17.10.2012 tarih ve 07 karar numaralı toplantısında, NGC Genel Sekreteri Yavuz Malkoç’un 10.07.2012 ve 02.10.2012 tarihli dilekçeleri doğrultusunda Necmi Pişkin hakkında soruşturma başlatılmıştır. 20.12.2012 Tarih ve 08 karar numarası ile Soruşturmacı olarak Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Başaran atanmıştır.  Soruşturmacı Alparslan Başaran’ın Necmi Pişkin hakkındaki Delillerin değerlendirilmesi ve Soruşturma Raporu ile Disiplin Kurulu Başkanlığımızın 21.02.2013 tarih ve 5 nolu tavsiye görüş kararı yönetim kurulu başkanlığımıza teslim edilmiştir.

 

Yönetim Kurulumuz Soruşturmacı Alparslan Başaran’ın Delillerin Değerlendirmesi ve Soruşturma Raporu ile Disiplin Kurulunun 21.02.2013 tarih ve 5 nolu tavsiye görüş kararını incelemiştir.

 

Buna göre  Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulumuz 26.02.2013 tarihinde toplanarak 11 karar numarası ile aşağıdaki kararı almıştır.

 

 Üye Necmi Pişkin’in dernek tüzüğümüzün  AMAÇ İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALAR  Madde 3. 20. Üyelerin ve medya çalışanlarının öğrenim görmekte olan, başarılı ve maddi imkanlardan yoksun öğrencilerinin ilk, orta ve yükseköğrenim yapmalarına yardımcı olmak, burs vermek, burs verecek kaynaklar bulmak,

 

ÜYELİK İLKELERİ, YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE ÜYELİĞİN SONA ERMESİ

 

MADDE 9- Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ne üyelik başvurusunda bulunanlar, uluslar arası ve ulusal alanda kabul görmüş basın meslek ilkelerine aykırı davranışta bulunmamayı kayıtsız şartsız kabul ederler. Ayrıca, Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyesi, diğer üyelere ve meslektaşlarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan, özel  yaşama ilişkin iftira niteliğinde, küçük düşürücü, aşağılayıcı yazılar yazması, haber yapması, söylemlere yer vermesi halinde uygun görülecek yaptırımlar uygulanır. Maddelerine aykırı hareket ettiği görüşüne varılmıştır.

 

 

Bunun Sonucunda da, tüzüğümüzün, DİSİPLİN CEZALARI MADDE 26 başlığı altında  SÜREKLİ ÇIKARMA  “Sürekli çıkarma cezacı verilecek haller şunlardır. Dernek amaçlarına uygun çalışmaları baltalayıcı ve bozucu davranışlarda bulunanlar, dernek tüzüğünün ve yasaların verdiği yetkiyi kullanan dernek organlarının kararlarının uygulanmasında sürekli engel çıkaranlar, derneği, dernek organlarını ve dernek üyelerini üçüncü şahıslara karşı küçük düşürücü davranışlarda bulunanlar ve bu konuda yazılı ve sözle beyanda bulunanlar tüzüğün 5. Maddesine ve 9. Maddesine aykırı hareket edenler, kamu haklarından sürekli mahrum edilenler, kısıtlı olanlar, yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giyenler hakkında dernekten sürekli olarak çıkarma cezası verilir.” Maddesi gereği; ÜYE NECMİ PİŞKİN CEMİYETİMİZİN ÜYE OLMA VASIFLARINI YİTİRMİŞTİR. NECMİ PİŞKİN’e Yasal yollar açık olmak üzere NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYELİĞİNDEN SÜREKLİ ÇIKARMA CEZASI verilmesine karar verilmiştir.

 

Ayrıca, Türkiye gazeteciler Federasyonu Onur Kuruluna Niğde Gazeteciler Cemiyeti TGF Delegesi olarak seçilen Necmi PİŞKİN’in kurul üyeliğinin düşürülmesi için gerekli yazışma yapılmıştır.

  

 Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyelerimize ve kamu oyuna saygıyla duyrulur” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim