ATV’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında Niğde’nin Çiftlik İlçesi Kitreli beldesinden bir katılımcı 30 yıl önce yaşanan bir cinayetin aydınlatılmasını istedi.
Programa katılan Muazzez Yalçın isimli bayan 6 yaşındaki kızının 30 yıl önce bir cinayete kurban gittiğini tecavüze uğradıktan sonra elleri kolları ve başının kesildiğini bir samanlıkta çuval içerisinde bedeninin bir kısmı bulunan maktulün katilinin ise bulunamadığını belirtti. Programa izleyici olarak katılanların kanını donduran olayla ilgili olarak kanalın yakın zamanda Çiftlik ilçesine gelip Kitreli’de çekimler yapabileceği belirtildi. 

Kitreli’de yaşayan vatandaşların verdiği bilgilere göre; olayın 1980 yılının ilk aylarında meydana geldiği, katledilen çocuğun bir samanlıkta bulunduğu o dönemde çeşitli siyasi gelişmelerin ve çocuğun ailesinin anlaşılamayan tavrı nedeni ile olayın aydınlatılamadığı belirtildi. Televizyon programında verilmeyen ayrıntıların bir diğeri ise çocuğun cesedinin sıcak suda haşlanmış olması idi. Ancak, bu olayla birlikte bir kayıp vakası daha ortaya çıktı.
Bu olaydan 2 yıl önce yine Kitreli’de 12 yaşında bir kız çocuğu daha kaybolmuş ve maalesef ondan hiçbir haber alınamamış. Ne cesedine de izi bulunabilmiş. Konu ile ilgili gelişmelerin titizlikle araştırılmaya başlanıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim