9-12 Şubat tarihleri arasında 16. TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) saat 11:00 bir çok yabancı kültür ve turizm bakanının ve Sn Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın katılımlarıyla açıldı.

2012 yılında yoğun ilginin olduğu fuar 62 ülke, 150 belde ve 4500 katılımcı ile geçen yıla oranla %10 luk artışla dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer almaktadır. Bu yıl Ankara’da ki toplantısı nedeniyle Niğde Valisi Sn Alim Barut 10 Şubat tarihinde Niğde Standında bulunacaktır.

Niğde 3. kez katıldığı Emitt Turizm fuarına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, sektörü temsilen Hotel Şahiner Genel Müdürü Bahar Şahiner Öke, Grand Hotel, Narlıgöl Hotel, Çelikhan Hotel temsilcileriyle birlikte geniş bir katılımcı portföyü ile temsil edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç Niğde’ yi bütün yönleriyle stant tasarımına yansıtdı. Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan ulusal basında Niğde’yi tanıtıcı detaylı bilgiler vermiştir.

2012 Emitt Turizm fuarında Niğde Standı salon 3 de ziyaretçilerin ilgisini çekerken bu yıl aynı zamanda salon 12 de Ahiler Kalkınma Ajansının standında da temsil edilmektedir. Önceki yıllara göre ziyaretçi sayısında artış olduğu belirtilmektedir.  


Editör: TE Bilişim