Niğde Özel Sungur Bey İlköğretim Okulu minik öğrencileri Yaşlıyar Haftası kapsamında,  Bor Ahmed Kuddusi Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek gönüllerini aldılar.

 

Miniklerin Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzur Evi yaşlı sakinleri ziyaretine; Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Özel Sungur Bey İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Şeyma Tegin, Folklor Öğretmeni Şule Ötgünlü, Okul Aile Birliği Üyeleri, Anaokulu minik öğrencileri ve Huzurevi Müdürü Selahattin Yücel katılımda bulundu. 

 

Anaokulu sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Şeyma Tegin ve Okul Aile birliği üyeleri eşliğinde geldikleri Bor Ahmed Kuddusi Huzur Evinde yaşlıların ellerini öpüp, çiçek verdi.

 

Minik anaokulu öğrencileri düzenlenen etkinlikte; yaşlıların ellerini öperek, çiçekler vermelerinin ardından folklor oyunu ve gelin ve damat adayına “kına yakma” gösterisi sergilediler.

 

Bor Kaymakamı Muammer Balcı, minik öğrencilerin huzurevindeki yaşlıları ziyaretleri ve yaşlıların gönüllerini almasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Minik öğrenci ve yaşlılarla ayrı ayrı ilgilenen Kaymakam Balcı, minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Onların yanına giderek hepsiyle uzun uzun sohbet etti. Herkesin mutlaka huzur evini ziyaret etmesi gerektiğinin önemine değinen Balcı; “Yaşlılara saygımızı en iyi şekilde göstermeliyiz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.”dedi.

Ziyaret amaçlarının “Yaşlılar Haftası” nedeniyle minik öğrencilerimizle yaşlılara moral etkinliğiyle sosyal sorumluluk bilincine varmayı küçük yaşta ki miniklere kazandırmayı sağlamak olduğunu belirten ana sınıf öğretmeni Şeyma Tegin; “Niğde Özel Sungur Bey İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri huzur evinde kalan yaşlıları ziyaret etmek istediler. Okul Aile Birliği üyelerimizle Bor Ahmet Kuddusi Huzur Evinde yaşlılarımızı ziyaret ettik. Minik öğrencilerimiz minik kalpleriyle huzur evinde kalan dede ve ninelerimizi ziyaret edip sorunlarını dinleyip yalnızlıklarını paylaşmak istediler. Bizde çocuklarımızın bu bilinçle yetişmelerini istediğimiz için bu ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaret miniklerin çok ilgisini çekti. Minik öğrencilerimiz yaşlıların ellerini öperek onlara çiçek takdim ettiler. Folklor ekibiyle oyunlar sergilediler. Yaşlılarımızı ileri ki günlerde yalnız bırakmayıp, gönüllerini alacağız. Öğrencilerimizle birlikte ziyaretlerimizi ileriki günlerde de sürdüreceğiz.” Açıklamasında bulundu.

 

Minik öğrenciler hazırlamış oldukları folklor oyunlarıyla mahalli oyun gösterileri ardından, rol icabı evlenen gelin ve damat adayına “kına yakma şenliği” gösterisi büyükler tarafından ilgiyle izlenerek alkışlandı.




Editör: TE Bilişim