CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara’da  devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlanan Anayasa Mahkemesi eski üyesi ve bir çok ilde Vali olarak görev yapan Lütfi Tuncel’in Niğde’nin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından biri olmasının yanısıra, dürüstlüğü ve ahlakıyla örnek bir bürokrat olduğunu söyledi. 

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ 

87 yaşında hayatını kaybeden eski vali ve Anayasa Mahkemesi üyesi Lütfi Tuncel, Ankara Kocatepe Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi. 

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KATILDI

Cenaze törenine Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, önceki dönem Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde eski valililerinden Zeki Şanal, Sabahattin Öztürk, Devlet Eski Bakanı ve Niğde eski Milletvekili Birsel Sönmez, eski valiler, bürokratlar ve Tuncel’in yakınları katıldı. 

ÖRNEK BİR BÜROKRATTI 

Cenazeye katılanlar arasında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de vardı. Merhum Tuncel’in eşi ve oğlu Hakan Tuncel ile damadı Metin Güven’e taziyelerini ileten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Farklı siyasi iktidarlara rağmen 20 yıl üstü üste valilik görevini başarıyla yürüten  sayılı bürokratlardan olan Lütfü Tuncel’in vefatından üzüntü duydum. Kendisi, Niğde’mizin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından birisiydi. Dürüstlüğü ve ahlakıyla örnek valilerdendi.  Bor Şehri kitabımda kendisinin bu özelliklerinden uzun uzun bahsettim ve bana yazdığı mektupta yer alan ‘Çıraklıkla hayata başlayan,  geleceği güzel kurar. Onun içinde çocuklarını çırak  olarak yaz dönemlerinde çalışıp yaşamı tanımalarını önemseyin demiş ve çocukluk anılarını anlatmıştı. Yaptığı görevlerde dürüst ve örnek kişiliği ile sürekli takdir gördü. Örnek devlet adamı idi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. 

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTU 

1934 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğan Tuncel, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Niğde maiyet memuru olanak kamu görevine başladı. 

Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi

Pozantı Kaymakam Vekilliği, Küre Kaymakamlığı, İkizdere Kaymakamlığı, Hadim Kaymakamlığı; Adana, Tokat, Konya, Sivas, Tekirdağ ve Aydın valilikleri yapan Tuncel, 1993-1999 yıllara Anayasa Mahkemesi üyeliğinde de bulundu. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Tuncel son olarak OYAK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yapıyordu.

 

Editör: TE Bilişim