Uluslararası KOP Gençlik Festivali 8-11 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da yapılacak.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan KOP Bölgesinde 70 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden bin 500 genç bir araya gelecek. Bu yıl ilki düzenlenecek ve 8-11 Mayıs 2015 tarihlerinde Karaman’da yapılacak olan “Uluslararası KOP Gençlik Festivali” için ilk koordinasyon toplantısı yapıldı.

Karaman Valiliğinde yapılan toplantıya Vali Murat Koca, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünver ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Festivalin teması “Hoşgörü”

Toplantıda bir konuşma yapan Karaman Valisi Murat Koca, Türkçe’nin ve Yunus Emre hoşgörüsünün başkenti olan Karaman’da uluslararası bir festivale ev sahipliği yapacaklarını belirterek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklara başlandığını söyledi. Festivalin ana temasının hoşgörü olduğunu söyleyen Vali Koca, “KOPGENÇ Festivalini ülkemiz gençlerinin dünya gençleriyle kaynaşması için KOP İdaremizin koordinasyonunda, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi’nin ortaklığıyla ve kurumlarının desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden ve 70’e yakın dünya ülkesinden gençler Türkçe’nin Başkenti, Yunus Emre’nin diyarı Karaman’da hoşgörü temasıyla bir araya gelecek.” dedi.

KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı da yaptığı açıklamada bölgesel kalkınmada en önemli dinamiğin gençler olduğuna vurgu yaparak, gençlerle hem KOP Bölgesi’nin hem de Türkiye’nin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Uluslararası festival için hazırlıklara ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Bostancı, “Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadaki farklı kültürlerden, farklı dillerden, farklı inançlardan gençleri KOP Bölgesi’nde buluşturacağız. Festivalimize destek veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’na ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim