Gönüllülerden oluşan Şehit Kütüphaneleri Platformu bugüne kadar şehitlerimiz adına bir çok ilde 25 kütüphane kurarak Şehitlerin adını kitaplarla ölümsüzleştirdi. 

Niğde'de de Şehit Yasin Tekin adına kütüphane kuran gönüllüler bu kez de Şehit Ömer Halisdemir adına kütüphane kurmayı hedefliyor. 

Gönüllü topluluk bu önemli kampanyaya herkesi aldığı kitap bağışları ile dahil ediyor. 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin seyrini değiştiren, ilk kurşunu sıkan ve 30 kurşunla şehadet şerbeti içen Ömer Halisdemir'in adı ülke genelinde bir çok kurumda tabelalarda yerini aldı. 

Gönüllü topluluk, Ömer Halisdemir adının bir kütüphanede yaşaması ve bu projeye herkesin dahil olabilmesi adına kampanya başlattı. 

Osman Dinçel adına , Saruhan Mahhalesi,Tolga Çay Evi Arkası,4 / A  ile Mümin Can İnan adına Piyano Cafe Niğde adresine gönderilecek her bir kitap Kahraman Ömer Halisdemir adına kurulacak olan kütüphane için katkı sağlayacak. 

Kampanyaya destek olmak isteyenler,detaylı bilgileri  Şehit Kütüphaneleri Facebook sayfası ile 0 553 776 01 51 ile 0 544 684 92 99 'dan alabilecekler. 

Kendilerini şehitlerimizin her birinin adlarını yaşatmak için kütüphaneler ve okuma salonları kurup, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızda kitaplar aracılığıyla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz diye tanımlayan topluluk, kampanyaları nasıl yürüttüklerini de  şöyle açıklıyor; 

'' Hiçte profesyonel olmayan bir kadroyla tamamen gönüllülük esası ve özveriyle kitap dan başka bir bağış kabul etmeden, kitap toplama merkezlerimizde kitaplar topluyoruz. Bu toplanan kitapları da, şehitlerimiz adına kütüphane kurmak için gönüllü olmuş il koordinatörlerine yollayarak kütüphane kurulması çalışmalarını yapıyoruz.'' dediler. 

Bağışçılarla, kütüphanede o kitabı okuyacak çocuklarımız ve gençlerimiz arasında, gönül köprüleri kurarak farkındalık sağlamak ve böylece milli birlik beraberliğimizi artırmak için sadece kitap topluyoruz. Bu sayede bağışçı özenerek seçip yolladığı kitaplara duygularını katabilmekte ve kütüphaneden yararlanan gencimiz, çocuğumuz bu maneviyatı hissedebilmektedir. Bağışçılar tarafından kitapların içine bir kaç satır not yazmasını ısrarla tavsiye ediyoruz. Bir çok kez şahit olduk ki o yazılan bir kaç satır not da en az kitap kadar çocuk ve gençlerimizin zihninde etki bırakabilmektedir.'' diyen gönüllüler, kendileri ile  şehit kütüphanesi kurmak için iletişime geçen gönüllü neredeyse orada kütüphane kurmaya çalıştıklarını da dile getirdiler. 

Sayfayı takip edip daha çok kişiye ulaşabilme adına da kendilerine destek bekleyen topluluk bugüne kadar  tamamlanan ve devam eden 25 kampanyaya imza attı. 

https://www.facebook.com/sehitkutuphaneleri/?fref=ts

Editör: TE Bilişim