Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi Niğde'de Ev Sahibi Boşaltılan Daireyi Görünce Şok Geçirdi

25 Kasım Kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında Niğde Ömer Halisdemir meydanında İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü (ŞÖNİM), Niğde Belediyesi, Kızılay ve UCİM Derneği Stant açtı.

Ömer Halisdemir meydanında kurulan Standa Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nihat Özkök, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Standı ziyarette bulunan Vali Mustafa Koç; “bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde kadına değil hiçbir kimseye şiddeti tavsiye etmeyen bir kültürümüz ve inancımız var. Bununla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımız ve paydaş gurupların çalışmaları güzel bir koordinasyonla yürütüyoruz. Bununla ilgili ilgili uygulamalar, stratejiler ve düzenlemeler yapıldı. Bizlerde bu kapsamda ilimizde bütün kurumlarımızın uyum ve koordinasyonuyla yıl içerisinde her türlü etkinliği faaliyeti değerlendirerek bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Bilindiği gibi KADES diye bir uygulamamız var, bu uygulama sosyal medya platformlarından telefonlara çok rahatlıkla indirilebiliyor. Kadına şiddetin önlenmesi önemli bir husus. İlimizde de bu KADES uygulaması 8 bin 503 kadın bu uygulamayı indirdi. Bu sayı bizim için yeterli değil. İlimizde 20 yaş üzeri 126 bin kadın bulunmakta. Bu KADES uygulamasını indiren kadın sayısını yükseltmemiz gerekiyor. İlimizde bilindiği gibi çok problem yok ama top yekûn bu şiddete karşı mücadele edersek, hep birlikte çalışırsak bunun üstesinden geliriz. İlimizde bu yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerde kadına el kalkamaz ile alakalı çalışmalarımız var. Bu etkinliklerde 40 bin broşür dağıttık. Yaptığımız çalışmaların amacı da budur, temeli de budur. İnşallah bırakın cinayeti sıfır şiddetin olduğu bir toplumsal hayat oluşturma çabasındayız” dedi.

Caddeden geçen kadınlara protokol üyeleri, polis, jandarma ekipleri, aile sosyal politikalarda çalışan personeller ve STK üyeleri broşürler dağıtarak vatandaşları kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdi

Editör: TE Bilişim