Siirt'in Pervari İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı helikopterde şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu.

İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:


Jandarma üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli),

Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun)

Jandarma kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın)

Jandarma uzman çavuşlar:

İbrahim Çelik (Kayseri),

Murat Yıldızhan (Diyarbakır),

Eren Kızılgedik (Kars/Mersin'de oturuyor),

Kürşat Güneş (Erzurum),

Erdal Tekin (Adana),

Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş),

Onur Karasungur (Kayseri),

Serkan Perişan (Gaziantep),

Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane),

Jandarma uzman onbaşılar:

Dinçer Ersoy (Tokat/Tekirdağ'da oturuyor),

Mesut Şeker (Konya/Ankara'da oturuyor)

Kara pilot yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa),

Kara Pilot üsteğmen Yakup Çınar (Kars),

Ulaştırma hava teknisyeni Vedat Avcı (Afyonkarahisar/Denizlide oturuyor)

İLK ATEŞ MANİSA'YA DÜŞTÜ

Siirt'in Pervari İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı helikopterde şehit olan 17 Mehmetçik'ten ve pilotlardan biri olan Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in (31), Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Çetin'in şehit olduğu haberi Turgutlu'yu yasa boğdu. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak 37 nolu apartmanın üçüncü katındaki dairede yaşayan annesi Nevin ve babası Abdullah Çetin'e acı haber, Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Türker, Belediye Başkanı Serhat Orhan veTurgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşcıoğlu tarafından verildi.

UZMAN ÇAVUŞ YUSUF TÜFEKÇİ- Gümüşhane

Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi'nin acı haberi, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Akçal Köyü'ne yaşayan ailesini yasa boğdu.

Jandarma Uzman Çavuş Tüfekçi'nin bir süre önce izin için memleketi Kürtün İlçesi Akçal Köyü'ne geldiği, bir hafta önce de görevine dönmek üzere ilçeden ayrıldığı belirtildi.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ERKAN YALÇIN- BARTIN

Siirt'in Pervari İlçesi'nde siste düşen askeri hilekipoterde şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Erkan Yalçın'ın, Bartın'ın Ulus İlçesi'ndeki evine ateş düştü.

Oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 50 yaşındaki Zeynep Yalçın ve baba 53 yaşındaki Ahmet Yalçın sinir krizi geçirdi. Yalçın çifti sağlık ekipleri tarafından Ulus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER ERSOY- TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada şehitlerden Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı.

FACEBOOK'TAN ŞEHİT İSYANI

Şehit düşen Ersoy'un sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı bir fotoğrafta 'Yeter artık şehit vermek istemiyoruz' yazısı dikkat çekti. Ersoy'dan geriye ise kız arkadaşı ile çekindiği mutluluk pozları kaldı.

UZMAN ÇAVUŞ ERDAL TEKİN- Adana

Sikorsky S-70 helikopterinde şehitlerden birinin Adana'nın Feke ilçesinden Uzman Çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi.

ASTSUBAY ÇAVUŞ HAKAN GEMİCİ- GİRESUN

Şehit Astsubay Çavuş Hakan Gemici'nin 18 Ekim'de Giresun'da yapılan düğünle Elif Gemici ile evlendiği öğrenildi. Giresun'da gerçekleştirilen düğünde çok mutlu olduğu gözlenen Gemici'nin düğünün ardından eşini Siirt'e götürdüğü belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ ÖMER BÜYÜKKÖSE- Kahramanmaraş

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin 3 hafta sonra düğünün olduğu öğrenildi.

Karamanlı Mahallesi 19. Sokak'taki şehidin evine gelen askeri yetkililer, şehidin baba Süleyman Büyükköse'nin düğün hazırlıkları için Siirt'te olduğunu öğrendi.

UZMAN ÇAVUŞ MESUT ŞEKER- KONYA

Ankara'dan geçici görevle Siirt'e giden 10 yıllık Uzman Çavuş Mesut Şeker'in şehit olduğu haberini aileye, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğuz ve Akşehir Kaymakamı Ali Dursun tarafından verildi.

RÜYAMDA GELİNLİK HEDİYE EDERKEN GÖRDÜM KEFENİ OLACAKMIŞ

Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Ayşe Konuk, "Oğlumu rüyamda bana gelinlik hediye ederken gördüm. Meğerse oğlum kefen giyecekmiş" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anneye sağlık ekipleri müdehale etti.

UZMAN ÇAVUŞ SERKAN PERİŞAN- GAZİANTEP

Siirt'in Pervari ilçesi Köprüçay mevkiinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın (24) baba ocağına ateş düştü. 3 yıl önce göreve başlayan Perişan'ın Kurban Bayramı'nda Çiğdem Çullu ile nişanlandığı ve düğün hazırlıkları içinde olduğu öğrenildi.

UZMAN ÇAVUŞ KÜRŞAT GÜNEŞ- ERZURUM

Pervari'de helikopterin düşmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş'in şehit olduğu haberini merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kayakyolu Mevkii'nde oturan Ağa ve Rahime Güneş'in evine Palandöken Emniyet Müdürü Suat Özdemir ile askeri yetkililer giderek acı haberi verdi. Acı haberle birlikte annesi Rahime Güneş, gözyaşlarına boğulurken, "Oy sarı civcivim. Helikopter mi düşmüş? O helikopteri kırılaydı. ya gelin ne yapıyor? Sarı sivcivim, kuzum. Bana telefon açtığında 'kuzum' diyordum. Niye ona diyorsun bize demiyorsun diyorlardı. O küçüğümdü benim" dedi.

Editör: TE Bilişim