Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından uygulanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen “Gönül Elçileri” projesi Ankara’da 81 İl Vali Eşlerinin katılımı ile başlatıldı.


GÖNÜLLÜLER KOLLARI SIVADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Niğde’de tanıtıldı. Niğde Valisi Alim Barut’un eşi Miyase Barut, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"nin, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini, kademeli olarak uygulanacak projenin 2 yıl süreceğini belirtti. Vali eşi Barut,  “Gönül Elçileri” Projesi kapsamında “Niğde Gönül Elçileri Çalışma Ekibi”ni oluşturduklarını söyledi.

PROJENİN GERÇEK AMACI

Kademeli olarak uygulanacak olan Gönül Elçileri Projesinin ilk altı ayı içerisinde Koruyucu Aile hizmetlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanacağını belirten Vali eşi Miyase Barut; “Gönül Elçileri” projesinin amacına vurgu yaparak; “Gönül Elçileri Projemizin amacı; yuva sıcaklığı ve ana sevgisinden yoksun olan tüm çocuklar için düşlediğimiz “Her Çocuk İçin Bir Aile” hedefine ulaşmaktır” dedi.

NTV’DE HALKA ANLATILACAK

Proje ekibini İlçe bazında ilk olarak Altunhisar İlçesinde oluşturduklarına değinen Vali eşi Miyase Barut, yarın akşam saat:19.30’da Niğde Televizyonunda Gönül Elçileri Projesi ve bu kapsamda Koruyucu Aile Hizmetleri ile ilgili tanıtıcı mahiyette bir program yapılacağını bildirdi.

MUHTARLARA TANITIM TOPLANTISI

24 Ocak Perşembe günü saat:10.00’da Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda muhtarlara projeyi tanıtım amacıyla bir toplantı gerçekleştireceklerine işaret eden Vali eşi Barut, Şubat 2013 ayı içerisinde Niğde Grand Hotel’de kapsamlı bir toplantı planladıklarına dikkati çekti.
.

PROJE ÇALIŞMALARINA KATILANLAR

“Gönül Elçileri” projesinin temel amacının “Her Çocuğa Bir Aile” olduğunu ifade eden Vali eşi Miyase Barut’un başkanlığında önceki gün Niğde Grand Hotel’de yapılan toplantıya Niğde Valisi Alim Barut’un eşi Miyase Barut, Garnizon Komutanı eşi Fatma Nayır, Niğde Belediye Başkanı eşi Şerife Akdoğan, Başsavcı eşi Nuray Akçıl, Ağır Ceza Reisi eşi Sevda Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektör eşi Hülya Görür, İl Emniyet Müdürü eşi Fatma Uludağ, Vali Yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ve Müdür Yardımcıları ile İl Müdürleri eşleri katıldı.

GÖNÜLLÜLÜK KAVRAMI

Niğde Valisi Alim Barut’un eşi Miyase Barut, önceki gün Niğde Grand Hotel’de “Gönül Elçileri Projesi” bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında; "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"nin, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi.

PROJE İKİ YIL SÜRECEK

İllerde Vali eşlerinin himayesinde 81 İl’de “Gönül Elçileri” projesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Miyase Barut, Gönül Elçileri Projesi için 2 yıllık bir sürenin öngörüldüğünü vurguladı; “Proje kademeli olarak uygulanmaktadır. İlk altı ay içerisinde Gönül Elçileri Projesi, Koruyucu Aile hizmetlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması çalışmalarıyla yürütülecektir” dedi.

ÇALIŞMA EKİBİ OLUŞTU

“Gönül Elçileri” Projesi kapsamında İlimizde ilk toplantılarını 05 Ocak 2013 tarihinde Niğde Polisevinde yaparak “Niğde Gönül Elçileri Çalışma Ekibi”ni oluşturduklarına vurgu yapan Vali eşi Barut; “İlçelerden Kaymakam Eşleri, İl Merkezinden de protokol eşleri çalışma ekibimizin içerisinde yer aldılar” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR PLANLANDI

Çalışma ekibinin belirlenmesinden sonra İl genelinde “Gönül Elçileri Çalışma Ekibi”nin kendi çalışmalarını başlattıklarına değinen Vali eşi Miyase Barut; “Bugün de bu zamana kadar yapılmış olan çalışmaların değerlendirilmesi ve bundan sonra yapmayı planladığımız çalışmalar hakkında görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

GÖNÜL ELÇİLERİNİN HEDEFİ

İlimizde yürütülen “Gönül Elçileri” projesini bütün aşamalarıyla gerçekleştirmek ve projenin hedeflerine ulaşmasını arzu ettiklerini ifade eden Vali eşi Barut, bu kapsamda 2013 Ocak Ayının ikinci yarısında ve sonrasında gerçekleştirmeyi düşündükleri ve planları içerisine dâhil ettikleri bazı programları kamuoyu ile paylaştı.

İLK TOPLANTI ALTUNHİSAR’DA

“Gönül Elçileri” projesi ile ilgili olarak İlçe düzeyindeki ilk toplantılarını 17 Ocak 2013 tarihinde Altunhisar İlçesinde Kaymakamlık Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Vali eşi Miyase Barut, bu toplantıda “Altunhisar Gönül Elçileri Çalışma Ekibi”nin oluşturulduğunu belirtti.

YARIN AKŞAM NTV’DEYİZ

Vali eşi Barut, yarın akşam saat:19.30’da Niğde Televizyonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcileri tarafından Gönül Elçileri Projesi ve bu kapsamda Koruyucu Aile Hizmetleri ile Bakanlığın diğer hizmet alanları ile ilgili tanıtıcı mahiyette bir program yapılacağını söyledi.

MUHTARLARA TANITIM

23 Ocak 2013 Çarşamba günü Bor İlçesi Gönül Elçileri Çalışma Ekibinin oluşturulacağı İlçe düzeyinde bir toplantı gerçekleştirileceklerinin altını çizen Miyase Barut, 24 Ocak 2013 Perşembe günü saat:10.00’da Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Merkeze bağlı tüm muhtarımızın katılacağı tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu.

ŞUBAT’TA GENİŞ TOPLANTI

Şubat 2013 Ayı içerisinde Niğde Grand Otelde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştireceklerine işaret eden Vali eşi Barut; “Bu toplantıya Niğde Halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Projemizin bütün aşamalarıyla gerçekleştirilebilmesi amacıyla yaptığımız her faaliyet ve çalışmadan basın mensuplarımızı da haberdar ederek Gönül Elçiliğinin ve Koruyucu Aile Hizmetlerinin Niğde’nin en ücra köşesine kadar ulaştırılmasını arzu ediyoruz” dedi.

VALİ EŞİNDEN TEŞEKKÜR

Vali eşi Barut, Niğde Grand Hotel’de önceki gün gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısına katılan Niğde Gönül Elçileri Çalışma Ekibine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına ve programın duyurulmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

NİĞDE’NİN GÖNÜL ELÇİLERİ

Önceki gün Grant Otelde yapılan toplantıya Niğde Valisi Alim Barut’un eşi Miyase Barut, Garnizon Komutanı eşi Fatma Nayır, Niğde Belediye Başkanı eşi Şerife Akdoğan, Başsavcı eşi Nuray Akçıl, Ağır Ceza Reisi eşi Sevda Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektör eşi Hülya Görür, İl Emniyet Müdürü eşi Fatma Uludağ, Vali Yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ve Müdür Yardımcıları ile İl Müdürleri eşleri katıldı.


 

 

Editör: TE Bilişim