Bor İlçesi merkez, kasaba ve köylerini etkileyen  şiddetli esen fırtına neticesinde gece yaklaşık 2 saat şehre elektrik verilememiş. Bazı köylerde ağaçlar ve çatılar uçmuş, duvarlar yıkılmış,  bölgede bulunan tarım işçilerinin çadırları zarar görmüştü.

Bugün rüzgarın şiddeti daha net belli oldu. Bor Balcı Köyünde bir çok çatı uçtuğu, ağaçların yıkıldığı ve bazı evlerin duvarlarının zarar gördüğü öğrenildi. 

Çukurkuyu kasabasında da yine rüzgarlı havadan dolayı bir evin çatısı uçtu. Çatının uçması sonucu çatıda bulunan güneş enerjisine ait sıcak su deposu evin bahçesinde bulunan 30 yaşındaki Nuray S. isimli kadının üzerine döküldü. Vücudunda yanıkları oluşan Nuray Soylukan, Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Borluların aniden yakalandığı şiddetli fırtına nedeni ile Bor İlçesi merkezine 2 saat elektrik verilememiş, bazı mahallelerde gece geç saatlere kadar elektriksiz kalmıştı. İlçe de bazı ağaçlar yıkıldığı görüldü. 

Bor İlçesi ve çevresinde yaşanan şiddetli rüzgardan zarar görenlerin mağduriyeti gideriliyor.

Dün akşam saatlerinde aniden bastıran rüzgar, Bor-Pınarbaşı mevkinde bulunan tarım işçilerin çadırlarını yıktı. Niğde İl Özel İdaresi tarafından gönderilen çadırlar Niğde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurularak mağduriyetleri giderildi.


Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, “Dün akşam saat 19.00 itibari ile oluşan fırtına ve aşırı rüzgar nedeniyle mevsimsel işçi olarak ilimize gelmiş, aileleriyle buradaki tarım arazilerinde çalışmak üzere il dışından gelmiş doğu kökenli veya göçmen vatandaşlarımız buradaki barındıkları çadırlarda rüzgarın götürdüğü, yıktığı ve harap ettiği bilgisi geldi. Valimiz, belediye başkanlarımız bu konuyla ilgilenildi. İl Özel İdaremizin (METİP) dediğimiz mevsimsel işçilerin barınması için Sazlıca, Gölcük ve Edikli beldelerinde olduğu gibi çadırlarımız mevcut. Oradaki aldığımız çadırları burada tarım işçilerinin mağdur olmaması için AFAD ekiplerimizle birlikte buraya kurduk.

Dün akşam meydana gelen rüzgarlı havadan dolayı birkaç vatandaşımız burada hafif şekilde yaralanmıştı. Burada 15 çadırımızı buraya getirerek mağdur olan vatandaşların sorunlarını çözdük. Sazlıca beldesinde bulunan bölgede yemekhanesi, banyosu ve tuvaleti olan bölgeye gitmelerini söyledik ama bu bölgedeki tarlalarda çalıştıkları için gitmek istemediler biz de böyle bir çözüm bulduk” dedi.

Editör: TE Bilişim