Dün gece hayatını  kaybeden Borlu hayırsever  işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı'nın cenaze namazı ikindi namazına müteakip Florya Basınköy Camii'nde kılındı.
 

Milli Birlik Vakfı kurucularından ve Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinden Mazhar Gürgen Bayatlı Florya'daki Basınköy Camisi'den son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.   Aile üyelerine başsağlığı dileyen Yıldırım, Bayatlı'nın vasiyeti  üzerine kardeşi Cevat Bayatlı'nın kıldırdığı cenaze namazında saf tuttu. Namazın  ardından Başbakan Yıldırım, Bayatlı'nın tabutuna bir süre omuz verdi. Bayatlı'nın cenazesi,Büyükçekmece Mezarlığı'nda  toprağa verildi. 

Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, 23. Dönem Niğde  Milletvekili  Muharrem Selamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

MAZHAR GÜRGEN BAYATLI KİMDİR?

Milli Görüş hareketinin görünmez kahramanlarından biri olarak bilinen Mazhar Gürgen Bayatlı, sanayi ve ticaretle uğraşmayı tercih etti.12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra bir süre hapis yattı. Serbest bırakıldıktan sonra uzun süre Bor ilçesinde  yaşadı.

6 Nisan 2007’de dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın elinden eğitime yaptığı katkılardan dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı. Bayatlı, 23. Dönem Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun da eniştesi  idi. Mazhar Gürgen Bayatlı, 1 Temmuz 1935 doğumlu idi. Yaptığı hayırlar ile de tanınmaktadır. 

Editör: TE Bilişim