Ankara’da geçtiğimiz hafta sonu  gerçekleştirilen Kemerhisarlılar gecesine yoğun ilgi vardı. 



Ankara’da Kemerhisarlılar derneğinin düzenlemiş olduğu 5. geleneksel Kemerhisarlılar dayanışma ve yardımlaşma gecesi yoğun bir katılımla gerçekleşti. 


Kemerhisarlılar Derneği Gecesine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Niğde Millet vekili Doğan Şafak, bir önceki dönem AKP Millet vekili İsmail Göksel, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Niğde Vakıf Başkanı Musa Balaban, İş adamı Nazif Horasan, CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan,  Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur,  Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Kemerhisar Belde Başkanı olmak üzere, Ankara’daki Kemerhisarlılar ve  bir çok seçkin davetli katıldı.


Programda konuklar,   Şahabettin Hayrat, Özgür Boylu kardeşler, TRT sanatçısı Kadir Sarman ve Türk halk müziği sanatçısı Berfin eşliğinde coşkulu bir tanışma dayanışma ve yardımlaşma gecesi yaşadılar.


Ankara Kemerhisarlılar Derneği Başkanı Ahmet Çimen  yapılan program hakkında bir açıklama yaptı. 

Dernek Başkanı Ahmet Çimen ; “Evimiz Niğde, odamız Kemerhisar hepimiz bu evin insanlarıyız. Bizler bir avuç Kemerhisarlılar olarak kurmuş olduğumuz bu derneği beş yüz Kemerhisarlıyı derneğimiz çatısı altında topladık. Başkent Niğde vakfı gölgesinde Niğde dernekler federasyonunu kurarak ve bu topluluğu 50 kişiyi federasyon altında topladık. Ankara’da yaşayan 80 bin Niğdeli hemşerilerimiz yaşamakta ve bu hemşerilerimizin bir çoğu derneklere üye ama hiç üye olmayan hemşerilerimizde kendi ilçesi veya kasabası, kendi köyüne ait derneklerde yer alması Niğdeliler olarak daha güçlü olmamızı sağlayacaktır. Gecen yıl Ankara’da  gerçekleştirilen Niğde Günleri etkinliğine 120 bin insanımız ziyaret etmiş ve bir çok kültür turizm gelişmesine ve ticari anlaşmalara vesile olmuştur. Kemerhisarlılar dernek yönetimi olarak bu Niğde Günleri etkinliğine yüzde yüz destek olduk ve bundan sonrada buna benzer projeler olması halinde yüzde yüz destek olacağız.” dedi.



Ahmet Çimen açıklamasının  devamında “ Derneğimizin kuruluşundan bu yana yalnız bırakmayan Dr. Nadi Özdamar Federasyon Saymanı Nuri Işık, yine Federasyon yönetim kurulundan  Hanzade Hanım Ulukışla Derneği  Başkanı Kemal Erdağ, Tyana Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı,  ayrıca bizi telgrafla onura eden Bor kaymakamımız Muammer Balcı’ya  İnan Turizm, Aydoğanlar Turizm  ve Aşti  dernek başkanı ve kooperatif başkanı Etem Ateş’e, gecemize mazeretlerinden dolayı katılamayan ama telgrafları ile çiçekleri ile bizleri onure eden katılan katılamayan herkese  bir daha ki Kemerhisarlılar gecesinde buluşmak umuduyla sonsuz teşekkürlerimi iletirim ” dedi.





















 

Editör: TE Bilişim