Akkaya Barajı çevre kirliği devam ediyor. Akkaya Platformu bu konuyu gündemde tutmak için çok çaba sarf etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan kameralarımaz "baraj tertemiz" dediğinin bir hafta sonrasında barajdaki kirliliği, lağım akıntılarını görüntülemiştik. Bu haberi "SKANDAL" manteşi ile vermiştik. 

Geçtiğimiz haftalarda Akkaya Platformu barajı kontrol etti ve oluşan köpükleri yayınlamıştık.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan yine barajın temiz olduğu ve kokunun da barajdan değil atıkların arıtmaya daha  girmeden rüzgar etkisi ile koktuğunu belirtti.

Abartılacak bir durum yok... Her halde Akkaya Platformu  milletle dalgasını geçiyor!... 

Söylenecek birşeyimiz yok...  Niğde basınında çıkan habere geçelim..
(Selim Gökel)






 Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Akkaya Barajının tamamen temizlendiğini söyledi.


Baraja atık suların girmediğini ifade eden Akaycan; “barajda her canlı yaşayabilir” dedi.


Niğde il merkezi ve merkeze bağlı köy ve kasabalardan gelen atık suların Akkaya barajına dökülmeden önce Niğde Belediyesi tarafından işletilen atık su tesisinde bir takım temizleme işleminden geçerek baraja yönlendirildiğini belirten Akaycan; “Müdürlüğümüze bağlı ekipler gerek gündüz gerekse gece saatleri olmak üzere her 15 günde bir tesisi denetlemekteyiz.” şeklinde konuştu.


Akaycan şunları aktardı; “Daha önceki zamanlarda tesis, teknik arızalardan dolayı tam anlamıyla kullanılamıyordu. Fakat Niğde belediyesinin çalışmaları neticesinde bu arızalar giderildi. Vali Necmeddin Kılıç’ın da talimatlarıyla arıtmanın tam kapasite ile çalıştırılması sağlanmış oldu. Arıtmadan çıkan sudan aldığımız numunelerin incelenmesinin ardından su temiz çıktı. Tabiî ki numunelerin temiz çıkması denetimlerin devam etmeyeceği anlamına gelmez. Denetimlerimiz yine rutin olarak 15 günde bir devam edecek. Tesisin arıza yapmaması için belediye ile birlikte tüm gayretimizi sarf etmekteyiz.


Öncelikle şu sorulara açıklık getirmekte fayda var. Arıtmadan çıkarak baraja dökülen su içerinde yoğun bir köpük oluşuyor. Bu köpüğün neden oluştuğunu konusu ise Tabi ki vatandaşlarımızda merak uyandırıyor. Tesiste kirli suyun içerisindeki atıkları besin maddesine dönüştüren bakteriler üretilir. Bu bakterilerin bazıları erken bazıları ise geç olgunlaşır. Bu köpüğün nedeni olgunlaşmamış genç bakterilerdir.”

Kokunun sebebini ise rüzgara bağlayan Akaycan; “Arıtmaya giren suyun daha arıtmaya girmeden rüzgârın şehir yönünde esmesi sonucu kokunun taşınmasıdır. Fakat bu kokunun önlemini de en kısa zamanda alacağız. Atık su Arıtma tesisi tam teşekküllü çalıştığı sürece Akkaya barajı temiz kalacaktır. Ve zaman içerisinde daha da temiz olacak ve her türlü canlıda yaşayabilecektir.” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim